Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 3

Ook dit jaar geeft FOK!sport weer verslag over de gebeurtenissen van onze voetballende landgenoten bij de minder bekende voetbalclubs en -competities. Door middel van een wekelijks verslag, dat elke dinsdagavond op de site zal verschijnen, houdt FOK!sport jullie op de hoogte over onze landgenoten in het buitenland.

Central Coast Mariners heeft afgelopen weekeinde voldoende punten gehaald om Adelaide United op de ranglijst te passeren. De ploeg pakte vier punten en steeg daardoor naar de tweede plaats. Central Coast Mariners heeft nu een punt voorsprong op nummer drie Adelaide. De ploeg heeft tevens een wedstrijd tegoed.

In de midweekse speelronde won Cental Coast Mariners met 1-0 van middenmoter Wellington Phoenix. Patrick Zwaanswijk stond de gehele wedstrijd binnen de lijnen bij de winnende ploeg. Afgelopen weekend kwam koploper Brisbane Roar op bezoek. Central Coast Mariners hield de schade beperkt en speelde met 3-3 gelijk. Ook in deze wedstrijd speelde Zwaanswijk de volle negentig minuten mee. De achterstand op koploper Brisbane Roar bedraagt tien punten. Central Coast Mariners heeft echter nog twee wedstrijden tegoed.

Melbourne Heart kwam afgelopen weekend, op bezoek bij laagvlieger Perth Glory, niet verder dan 1-1. Rutger Worm kon op een basisplaats rekenen, maar werd kort voor rust naar de kant gehaald. Gerald Sibon viel kort na rust in. De ploeg staat op dit moment zevende. Gold Coast United boekte een eenvoudige 4-0 overwinning op hekkensluiter North Queensland Fury. Bas van den Brink deed de gehele wedstrijd mee bij de winnende ploeg en pakte kort na rust een gele kaart. De ploeg blijft vierde staan. Het verschil met nummer drie Adelaide United is vijf punten, maar Gold Coast United heeft nog twee wedstrijden tegoed.

AEK Larnaca blijft prima presteren in de Cypriotische competitie. Ditmaal werd met 0-1 gewonnen van Ethnikos Ahnas. Kevin Hofland, Danny Schenkel, Edwin Linssen en Gregoor Van Dijk deden allen mee bij de winnende ploeg. Door de overwinning blijft Larnaca derde staan. Het verschil met nummer vier Anorthosis Famagusta werd groter, aangezien zij met 2-2 gelijkspeelden bij Olympiakos. Civard Sprockel en Jeffrey Leiwakabessy speelden beiden vanaf het begin mee.

APOEL Nicosia heeft een ruime overwinning geboekt op AE Paphos. Joost Broerse kreeg na lange tijd weer eens een basisplaats toegewezen en bleef de gehele negentig minuten binnen de lijnen. De ploeg staat ook na dit weekend bovenaan. Het verschil met stadsgenoot Omonia Nicosia blijft vier punten. AEL Limassol kwam in eigen huis niet verder dan 0-0 tegen EN Paralimni. De ploeg, waar Nicky Hofs en Mike Zonneveld in het veld stonden, blijft door de puntendeling in de middenmoot staan.

AC Monza heeft afgelopen weekend niet weten te winnen van Hellas Verona. Op bezoek in Verona werd met 2-0 verloren. Daardoor neemt Monza ook na dit weekeinde de voorlaatste plaats in van de Serie C1/A. Stefano Seedorf mocht na een uur spelen invallen, maar ook hij kon niets meer aan de stand veranderen. Chedric Seedorf en Sander Westerveld bekeken de gehele wedstrijd vanaf de bank.

In Duitsland werd afgelopen weekend voor het eerst sinds de winterstop weer gespeeld. In de 2. Bundesliga verloor Energie Cottbus met 3-1 bij Fortuna Düsseldorf. Jules Reimerink kwam bij Cottbus, de nummer vijf in de stand, als invaller op het veld. FC Augsburg won van laagvlieger FC Ingolstadt met 2-0 en bezet de koppositie in de 2. Bundesliga. Paul Verhaegh, Gibril Sankoh en Kees Kwakman speelden bij de winnende ploeg de gehele wedstrijd mee.

 

De nummer twee, Hertha BSC, won met 1-3 bij RW Oberhausen. Maikel Aerts stond bij Hertha onder de lat. Ook Union Berlin won de eerste competitiewedstrijd na de winterstop. Berlin, waar Santi Kolk inviel, won thuis met 2-1 van Alemannia Aachen. Arminia Bielefeld kwam tegen FSV Frankfurt niet verder dan 1-1. Nieuweling Romano Denneboom startte bij Bielefeld in de basis.


In de Engelse Premier League blijft Wigan Athletic in de gevarenzone. Afgelopen weekend werd thuis met 1-1 gelijkgespeeld tegen Fulham, de nummer 15. Ronnie Stam begon bij Wigan in de basis maar werd een kwartier voor tijd gewisseld. Sunderland speelde met 1-1 gelijk tegen Newcastle United, waar Tim Krul de gehele wedstrijd op de bank zat. Boudewijn Zenden kwam bij Sunderland een kwartier voor tijd als invaller op het veld. 


In de Championship won Swansea City thuis met 3-0 van Crystal Palace. Grote man bij Swansea, waar Dorus de Vries onder de lat stond, was Scott Sinclair met twee goals en een assist. Cedric van der Gun viel bij de nummer twee van de Championship vijf minuten voor tijd in. Middlesbrough steeg naar de negentiende plaats dankzij een 0-4 overwinning bij Bristol City. Marvin Emnes kwam bij de winnende ploeg als invaller op het veld.


In de League 1 speelde Brentford met 1-1 thuis gelijk tegen Exeter City. Nicholas Forster scoorde vlak voor tijd de gelijkmaker voor Brentford waar Pim Balkestein de gehele wedstrijd meespeelde. Plymouth Argyle, met Marcel Seip die de hele wedstrijd meespeelde, verloor thuis met 0-2 van Oldham Athletic. Plymouth bezet de zeventiende plaats met 30 punten uit 25 duels. 


In Schotland speelde Hamilton midweeks verrassend met 1-1 gelijk tegen Celtic. Vlak voor tijd scoorde Anthony Stokes pas de gelijkmaker voor de koploper. Nigel Hasselbaink begon bij Hamilton in de basis. Afgelopen weekend ging Hibernian, de nummer tien, thuis met 0-3 onderuit tegen Celtic dat zich goed had hersteld van de 1-1 tegen Hamilton. Edwin de Graaf begon bij Hibernian in de basis. Hamilton ging zaterdag met 4-0 ten onder tegen Glasgow Rangers. Nigel Hasselbaink kwam als invaller op het veld bij Hamilton.

 

Discussieer hier verder over onze voetballende landgenoten in het buitenland!