[NHL] Stars winnen achtste uitwedstrijd op rij

De Dallas Stars hebben met een overwinning op de Edmonton Oilers hun achtste uitwedstrijd op rij gewonnen. Jamie Benn werd man van de wedstrijd met een goal en een assist. Goalie Kari Lehtonen wist 30 van de 32 schoten op doel te stoppen voor zijn vijfde overwinning op rij.

De Stars kwamen in de elfde minuut op voorsprong via Benn. Een minuut later stond het echter alweer gelijk door een shorthanded goal van Ryan Jones, waardoor de ploegen met een gelijke stand de kleedkamer in gingen. In de tweede periode namen de Stars een 3-1 voorsprong. Mike Ribeiro bracht de ploeg uit Dallas op voorsprong en James Neal breidde die voorsprong in de powerplay uit. Een minuut voor het einde van de periode maakte Jeff Petry zijn eerste NHL-goal en stond het alsnog 3-2.

De Stars wisten de voorsprong in de derde periode vast te houden in een periode met weinig schoten op doel (negen in totaal). In de laatste minuut maakte Adam Buriish nog de 4-2 in een leeg net nadat goalie Nikolai Khabibulin het net had verlaten voor een extra aanvaller.

De Dallas-spelers hadden het na de wedstrijd vooral over Lehtonen, die de plek van de vertrokken Marty Turco overgenomen heeft. "Hij hield ons in de wedstrijd, maakte de juiste reddingen op het juiste moment", aldus Ribeiro. "In de derde periode gaven we door beter verdedigend werk wat minder weg, maar in de eerste twee perioden hield hij ons op de been." Ook Tom Renney, coach van de Oilers, had positieve woorden voor Lehtonen. "Hij was erg goed vandaag, maar dat was hij ook bij onze uitwedstrijd in Dallas."