[Uitslag] NAC Breda - Ajax

Ook de tweede wedstrijd tegen NAC Breda deze week is gewonnen door Ajax. In Breda werd het 0-3 voor de Amsterdammers. De eerste goal werd na een dramatische blunder van Leonardo binnengeschoten door Siem de Jong en de tweede goal kwam op naam van Rob Penders. De laatste goal kwam in de blessuretijd voor de rekening van Miralem Sulejmani.

De eerste helft was verder niet bijster spectaculair, hij ging voorbij zonder echte grote kansen. Beide ploegen gingen vrij slordig om met het balbezig. Wel kwam Leo twee keer in het strafschopgebied ten val, maar een penalty kreeg hij niet.

In de tweede helft leunde Ajax meer op de verdediging en liet NAC komen. Het kwam daarbij tot enkele kleine tot grote kansen, maar een goal bleef uit. Ook moet Mounir El Hamdaoui zijn kwaliteiten weer eens tentoonspreiden. Vurnon Anita was degene die het veld mocht ruimen voor de Marokkaan. NAC werd feller en maakte meer overtredingen, dit leidde tot een aantal snelle gele kaarten achter elkaar, ook Ajax deelde een paar tikken uit. Er werden in totaal zeven gele kaarten uitgedeeld.

Nadat Anthony Lurling ook een penalty probeerde te versieren kwam Ajax er snel uit. Dit leidde tot een voorzet van El Hamdaoui die vervolgens door Penders in het eigen doel werd gegleden. Na de 0-2 kreeg Ajax nog meer ruimte, maar wist dit niet om te zetten in nog een goal. Nemanja Gudelj kwam in de 81ste minuut nog in het veld en liet meteen van zich spreken door een fraaie volley op het doel van Maarten Stekelenburg af te vuren. Eyong Enoh wist de bal echter voor het doel weg te koppen.

In de laatste minuut schoot Danny Gorter nog richting het doel, maar zijn schot trof de reclameborden. Het slotakkoord was echter voor Sulejmani, die in de blessuretijd de derde goal voor de Amsterdammers binnenprikte.