'Heerenveen trekt Boymans aan'

sc Heerenveen heeft zich bij het sluiten van de transfermarkt verzekerd van de diensten van Ruud Boymans. Radio 1 meldt dat de Friezen een principe-akkoord bereikt hebben met VVV-Venlo over de overgang van de spits. Verdere details over de transfer zijn nog niet bekend gemaakt.

Met de komst van Boymans is de weg vrijgemaakt voor een transfer van Bas Dost naar Ajax. De aanvaller verloor vandaag de arbitragezaak tegen Heerenveen, maar lijkt zijn droomtransfer naar Ajax nu alsnog te kunnen maken.

Boymans speelde twee seizoenen voor VVV-Venlo en kwam daarin 37 keer in actie. In deze periode was hij goed voor dertien doelpunten. Dit seizoen maakte de speler tot nu toe al negen goals en is daarmee verantwoordelijk voor bijna de helft van alle doelpunten van de Limburgers, die op de voorlaatste plaats in de Eredivisie staan.

Update 23:45 uur

De komst van Ruud Boymans naar sc Heerenveen is definitief. De aanvaller wordt in Friesland de opvolger van Michal Papadopulos die eerder vandaag vertrokken is naar Rusland.

Update 0:25 uur

De transfer van Boymans naar Heerenveen lijkt op het laatste moment toch niet door te zijn gegaan. Zowel de speler zelf als sc Heerenveen-directeur Robert Veenstra ontkennen de overgang van de aanvaller.