[Bundesliga] HSV beste in Nordderby

Hamburger SV heeft zich herpakt na de gevoelige nederlaag tegen FC Sankt Pauli. Zonder Ruud van Nistelrooy wonnen Die Rothosen zonder veel moeite van streekrivaal Werder Bremen (4-0).

Hamburger SV ging midweeks in de eigen Imtech Arena onderuit tegen stadgenoot Sankt Pauli. Dankzij een doelpunt van Gerald Asamoah wonnen de bezoekers de derby van Hamburg. Voor de streekderby tegen Werder Bremen greep trainer Armin Veh in. HSV begon zonder Van Nistelrooy, die werd vervangen door Heung-Min Son. Omdat ook Eljero Elia ontbrak, was Joris Mathijsen de enige Nederlander in de basis. Tegen Werder werd een ruime zege geboekt.

Petric scoorde voor de tweede keer na zijn rentree en opende op aangeven Jonathan Pitroipa de score in Hamburg. Degradatiekandidaat Werder kwam de klap net voor de pauze niet meer te boven. Paolo Guerrero tilde de voorsprong in de tweede helft eigenhandig naar 3-0. De Peruaan verving midweeks Van Nistelrooy tegen Sankt Pauli. Kort voor tijd bepaalde invaller Anis Ben-Hatira de eindstand op 4-0. Ondanks de klinkende overwinning blijft HSV zevende.