Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 8

Ook dit jaar geeft FOK!sport weer verslag over de gebeurtenissen van onze voetballende landgenoten bij de minder bekende voetbalclubs en -competities. Door middel van een wekelijks verslag, dat elke dinsdagavond op de site zal verschijnen, houdt FOK!sport jullie op de hoogte over onze landgenoten in het buitenland.

Lokeren won in de Belgische competitie midweeks met 1-2 bij Westerlo. Donovan Deekman kwam als invaller op het veld maar toonde wel zijn waarde door de 1-1 en vlak voor tijd de winnende goal te maken. Ook midweeks won Lierse SK thuis met 2-1 van KV Mechelen. Bij Mechelen speelde Roel van Hemert de gehele wedstrijd mee. Met Sherjill MacDonald in de basis speelde Germinal Beerschot met 2-2 gelijk thuis tegen AA Gent. MacDonald was in de 28e minuut verantwoordelijk voor de 1-1. De wedstrijd lag overigens een paar minuten stil vanwege kwetsende spreekkoren jegens Gent-doelman Bojan Jorgacevic.

Club Brugge won afgelopen weekend met 2-1 van sc Lokeren. Ryan Donk speelde bij Club de gehele wedstrijd mee, terwijl Ryan Deekman bij Lokeren als invaller het veld opkwam. Club bezet de vierde plaats met 48 punten uit 27 duels terwijl Lokeren een plek lager staat en 43 punen uit 27 wedstrijden heeft. Zulte Waregem speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Lierse SK. Vlak voor tijd maakte Mohamed Abdel Wahed voor Lierse de gelijkmaker. Jeremy Bokila bleef bij Zulte de gehele wedstrijd op de bank en datzelfde gold voor Roel van Hemert bij Lierse. Zulte bezet na dit weekend de elfde plaats met 32 punten uit 27 duels. Lierse staat vijftiende met 21 punten uit ook 27 duels.

Germinal Beerschot won thuis met 3-1 van KV Kortrijk. Sherjill MacDonald stond wederom in de basis en scoorde in de tweede helft de 2-1 en 3-1. Germinal is nu de nummer twaalf in de Belgische competitie en heeft 25 punten uit 27 duels.

In de 2. Bundesliga ging de nummer laatst Arminia Bielefeld wederom onderuit. Ditmaal werd met 3-0 uit verloren van Erzgebirge Aue. Romano Denneboom kwam in de tweede helft op het veld maar kon niet voor het verschil zorgen. Union Berlin, met Santi Kolk in de basis, won bij MSV Duisburg met 0-1. De enige treffer van de wedstrijd werd gemaakt door Chinedo Ede. Duisburg staat in de tweede Bundesliga zesde met 39 punten uit 23 duels. FC Augsburg blijft tweede staan na de 0-2 overwinning bij 1860 München. Gibril Sankoh, Kees Kwakman en Paul Verhargh speelden bij Augsburg de gehele wedstrijd mee.

Koploper Hertha BSC liet thuis tegen Energie Cottbus punten liggen. De wedstrijd eindigde in 2-2. Maikel Aerts stond bij Hertha onder de lat terwijl Jules Reimerink bij Cottbus in de tweede helft als invaller op het veld kwam. Energie Cottbus bezet de zevende plaats met 36 punten uit 23 duels.

In de Championship won Leicester City, met Patrick van Aanholt in de basis en Jeffrey Bruma op de bank, afgelopen weekend met 2-1 van Bristol. Martin Waghorn maakte vlak voor tijd de winnende treffer. Leicester bezet plaats zeven met 51 punten uit 32 wedstrijden. Met Dorus de Vries in de basis won Swansea City met 3-0 van Doncaster Rovers. Cedric van der Gun bleef bij Swansea de gehele wedstrijd op de bank. Swansea staat derde in de Championship met 56 punten uit 32 wedstrijden.

In de League 1 won Tranmere Rovers midweeks met 3-0 van Sheffield Wednesday. Timothy Catalina bleef bij de winnende ploeg de gehele wedstrijd op de bank. Tranmere Rovers, met wederom Timothy Catalina de gehele wedstrijd op de bank, ging afgelopen weekend onderuit. Peterborough United was thuis met 2-1 te sterk. De winnende goal werd 20 minuten voor tijd gemaakt door Enoch Showunmi. Tranmere bezet de vijftiende plaats met 37 punten uit 29 wedstrijden.

Rapid Wien speelde bij het Red Bull Salzburg van de Nederlandse coach Huub Stevens met 1-1 gelijk. Jan Vennegoor of Hesselink speelde bij Rapid Wien de gehele wedstrijd mee en liep in de tweede helft tegen een gele kaart aan. Red Bull bezet in Oostenrijk de vierde plaats met 35 punten uit 21 duels. Rapid Wien staat vijfde met 31 punten uit 21 wedstrijden.

In Schotland verloor Dundee United afgelopen weekend met 2-1 bij Hearts. Marius ´aliūkas scoorde vlak voor tijd de winnende goal. Timothy van der Meulen viel bij Dundee vlak voor het einde van de eerste helft in. Dundee staat in de competitie zevende met 29 punten uit 22 wedstrijden. De nummer laatst Hamilton verloor uit bij Motherwell met 1-0. John Sutton scoorde de enige treffer van de wedstrijd. Nigel Hasselbaink kwam bij Hamilton in de tweede helft als invaller op het veld.

St Gallen, de nummer laatst in Zwitserland, blijft het moeilijk hebben. Afgelopen weekend werd, met Tim Bakens in de basis, met 3-1 verloren bij FC Zürich. Xamax Neuchâtel speelde doelpuntloos gelijk tegen Grasshoppers. Sander Keller speelde bij Xamax de gehele wedstrijd mee en kreeg in de tweede helft geel. FC Sion verloor bij koploper FC Basel met 1-0. De enige treffer werd gemaakt door Xherdan Shaqiri. Michael Dingsdag speelde bij de verliezers de gehele wedstrijd mee. In de competitie bezet Sion de vijfde plaats met 30 punten uit 21 wedstrijden.

Anorthosis Famagusta heeft voor de vijfde keer op rij weten te winnen. Met het Nederlandse trio Jeffrey Leiwakabessy, Civard Sprockel en Jurgen Colin binnen de lijnen won de ploeg ditmaal met 1-2 van AE Paphos. Door de winst kwam de ploeg dichterbij AEK Larnaca, de huidige nummer drie van Cyprus. Zij kwamen afgelopen weekend niet verder dan 0-0 tegen AEL Limassol. Kevin Hofland, Edwin Linssen, Danny Schenkel en Gregoor van Dijk deden allen mee met Larnaca. Bij de tegenstander was Mike Zonneveld de gehele wedstrijd van de partij.

Adelaide United is een stap dichterbij het Australische landskampioenschap gekomen. De ploeg van trainer Rini Coolen wist Wellington Phoenix in de eerste kwalificatieronde met 1-0 te verslaan. Sergio van Dijk en Andwélé Slory speelden beiden de gehele wedstrijd mee. Van Dijk verzorgde in de zeventigste minuut de assist waaruit het enige doelpunt van de wedstrijd viel. In de volgende kwalificatieronde neemt Adelaide het in eigen huis op tegen Gold Coast United. Mocht deze wedstrijd ook gewonnen worden, dan treft de ploeg in de finale om het landskampioenschap Brisbane Roar of Central Coast Mariners, de ploeg waar Patrick Zwaanswijk onder contract staat.

In de competitie van Azerbeidzjan heeft Qäbälä opnieuw niet weten te winnen. Op bezoek bij Mughan werd met 1-0 verloren. Steve Olfers en Collins John mochten van trainer Tony Adams de gehele wedstrijd meedoen. Door de puntendeling blijft Qäbälä op de zevende plaats staan. De plaatsen één tot en met zes spelen play-offs om Europees voetbal.

AC Monza heeft in eigen huis nipt verloren van koplop Gubbio. De ploeg wist in de slotminuut de winnende 2-3 te scoren. Sander Westerveld verdedigde de gehele wedstrijd het doel van Monza. Stefano Seedorf verbleef de hele partij op de bank. Monza blijft door het verlies op de voorlaatste plaats staan. Het verschil met Pavia, dat een plek boven Monza staat, is inmiddels opgelopen naar zes punten.