[Bundesliga] Bayern overklast HSV, hattrick Robben

Bayern München heeft de slechte reeks van de laatste weken doorbroken. De ploeg van trainer Louis van Gaal won in de Allianz Arena met 6-0 van Hamburger SV, mede door drie goals van Arjen Robben. In de strijd om een ticket voor de Champions League staat Der Rekordmeister twee punten achter op nummer drie Hannover 96, dat vrijdag verloor. HSV zakt naar plek acht.

Eljero Elia had voor het eerst sinds 29 januari weer een basisplaats bij de Hamburgers, maar wist niet te overtuigen. Ruud van Nistelrooy bekeek het duel vanaf de bank. Vaste waarde Joris Mathijsen zat niet bij de wedstrijdselectie vanwege een blessure.

Bayern kwam goed uit de startblokken, maar had opnieuw moeite om het net te vinden. Na enkele missers van topscorer Mario Gomez brak Robben vlak voor rust de ban met een pegel in het dak van het doel. Doelman Frank Rost zag de bal recht op zich af komen, maar de bal was te hard. Mladen Petric en Paolo Guerrero misten voor rust namens HSV.

Direct na de pauze verdubbelde Robben de score met enig fortuin. Zijn indraaiende vrije trap werd door iedereen gemist en stuitte zo de verre hoek in. Nog voor het uur besliste de Groninger de partij, na een prachtige combinatie met Franck Ribéry over links. De Fransman tekende even later met een schitterende stift op volle snelheid voor de 4-0.

Van Gaal, die Bayern ondanks een doorlopend contract moet verlaten in de zomer, gunde de excellerende Robben 20 minuten voor tijd een publiekswissel. In de slotfase maakte Thomas Müller de vijfde namens Bayern, waarna HSV-verdediger Heiko Westermann de eindstand op 6-0 bepaalde met een eigen doelpunt.

Bayern is de eerste ploeg die de grens van drieduizend punten doorbreekt in de Bundesliga. Sinds de oprichting in 1963 behaalde de Beierse formatie 3002 punten.


Hattrick Robben tegen Hamburger SV (Foto: Novum)