[Primera División] Barça niet langs Sevilla

Na vier zeges op rij heeft Barcelona weer eens punten verspeeld in de Primera División. In stadion Ramon Sanchez Pizjuan hield Sevilla de Spaanse koploper knap op 1-1. Real Madrid, dat zaterdag reeds won, zag de achterstand op Barça verkleind worden tot vijf punten. Sevilla klimt door de puntendeling naar de gedeelde zevende plaats.

In een tumultueus gevecht leek Barcelona na tien minuten op voorsprong te komen. Een fraaie vrije trap van Lionel Messi werd echter onterecht afgekeurd. Twintig minuten later maakte Bojan Krkic alsnog de openingstreffer, na prachtig afleggen van rechtsback Daniel Alves in de zestien. De uitblinkende doelman Javi Varas hield Sevilla, dat bij tijd en wijle overlopen werd, voor rust op de been.

Na de pauze kreeg de ploeg van de door een hernia geplaagde Pep Guardiola het deksel op de neus. Jesus Navas maakte uit de eerste aanval na rust met het hoofd gelijk op aangeven van Alvaro Negredo. Het duo zou de Catalanen vaker op de proef stellen. Messi en Andres Iniesta misten enorme kansen, terwijl Sevilla zich aan de andere kant ook niet onbetuigd liet.

Tot de laatste minuut bleef het moegestreden Barcelona vechten voor de winst, maar het mocht niet baten. Ook Sevilla had een aantal goede kansen om de partij in thuisvoordeel te beslissen, maar er werd niet meer gescoord.