Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 12

Ook dit jaar geeft FOK!sport weer verslag over de gebeurtenissen van onze voetballende landgenoten bij de minder bekende voetbalclubs en -competities. Door middel van een wekelijks verslag, dat elke dinsdagavond op de site zal verschijnen, houdt FOK!sport jullie op de hoogte over onze landgenoten in het buitenland.

AEK Larnaca heeft in Cyprus sinds lange tijd weer een zege behaald. In eigen huis werd laagvlieger AE Paphos met 2-1 verslagen. Kevin Hofland, Danny Schenkel, Edwin Linssen en Gregoor van Dijk deden allen weer mee in de Nederlands getinte ploeg. Door de overwinning blijft de ploeg op de vierde plaats staan. Nummer drie Anorthosis Famagusta wist hun partij ook te winnen. Het was voor de ploeg, waar Jurgen Colin, Civard Sprockel en Jeffrey Leiwakabessy opnieuw de verdediging vormden, alweer de zevende overwinning in de laatste acht duels. Afgelopen weekend werd Ethnikos Ahnas met 0-2 verslagen.

APOEL Nicosia beleefde opnieuw een goed weekend. De ploeg won zelf met 2-0 van AEL Limassol. Joost Broerse zat niet bij de selectie van APOEL. Bij AEL Limassol viel Nicky Hofs in de blessuretijd in. APOEL blijft de ranglijst riant leiden. De voorsprong op stadsgenoot en aartsrivaal Omonia Nicosia werd vergroot naar twaalf punten, aangezien Omonia met 2-0 verloor van Apollon Limassol.

Met Jeremy Bokila in de basis speelde sv Zulte Waregem afgelopen weekend met 2-2 gelijk bij KV Kortrijk. Bokila kreeg in de eerste helft geel. Zulte staat elfde in de Belgische competitie met 33 punten uit 30 duels. sc Lokeren won de uitwedstrjd bij Sint-Truiden met 0-2. Benjamin Mokulu Tembe scoorde voor Lokeren, waar Donovan Deekman inviel, beiden goals. De nummer vier Club Brugge speelde doelpuntloos gelijk bij Lierse SK. Ryan Donk speelde bij Club de gehele wedstrijd mee. Bij Lierse deed Roel van Hemert dat.

In de 2. Bundesliga speelde koploper Hertha BSC, met Maikel Aerts onder de lat, met 1-1 gelijk bij FC Ingolstadt 04. Marvin Matip maakte voor de thuisploeg vlak voor tijd de gelijkmaker. FC Augsburg, de nummer twee, won thuis met 2-0 van RW Oberhausen. Paul Verhaegh, die in de basis stond, scoorde de 1-0. Ook Gibril Sankoh speelde bij Augsburg de gehele wedstrijd mee. Met Jules Reimerink in de basis verloor Energie Cottbus met 1-0 bij VfL Bochum. Giovanni Federico maakte de enige treffer. Energie bezet de zesde plaats met 45 punten uit 27 wedstrijden.

Esbjerg fB heeft in de Deense competitie een uiterst belangrijke zege geboekt op FC Nordsjælland. De ploeg, waar Tim Janssen in de slotfase inviel, won met 1-2. De ploeg staat weliswaar nog op de voorlaatste plaats, maar het verschil met de veilige plaats negen werd verkleind naar vier punten.

De Franse topper tussen Olympique Lyon en Stade Rennes kende geen winnaar Na negentig minuten spelen stond er een stand van 1-1 op het scorebord. John Verhoek viel ruim twintig minuten voor tijd in en hij speelde een belangrijke rol in het gelijkspel. Onze landgenoot verzorgde kort voor tijd de assist waaruit de 1-1 viel. Door de puntendeling zakte Stade Rennes wel naar de derde plaats. De achterstand op Lille bedraagt inmiddels vijf punten.

Qäbälä heeft het tweede duel in de Degradatiegroep van de competitie van Azerbeidzjan weten te winnen. Op bezoek bij Muğan werd met 1-2 gewonnen en dit betekende de eerste zege van Qäbälä in 2011. Bij de winnende ploeg speelde Steve Olfers de gehele wedstrijd mee. Hij pakte kort voor tijd een gele kaart.

AC Monza heeft in de Italiaanse Serie C1/A opnieuw verloren. De nederlaag tegen Lumezzane betekende de vierde nederlaag in de laatste vijf duels. Ditmaal werd met 1-0 verloren. Sander Westerveld stond andermaal onder de lat bij Monza. Stefano Seedorf viel twintig minuten voor tijd in en pakte in de slotfase een gele kaart. Monza staat nog altijd laatste. Het verschil op Paganese, dat voorlaatste staat, is slechts één punt.

Wisla Kraków heeft riant de koppositie van de Poolse competitie ingenomen. De ploeg van trainer Robert Maastkant speelde afgelopen weekend met 1-1 gelijk bij Polonia Bytom. Kew Jaliens speelde de gehele wedstrijd mee. Concurrent Jagiellonia Bialystok verloor met 2-0 en daardoor is de voorsprong van Wisla op nummer twee Jagiellonia gegroeid naar vijf punten. Volgende speelronde treffen beide ploegen elkaar in een rechtstreeks duel.

'In de Turkse Super Liga heeft Kayserispor een nederlaag geleden. Op bezoek bij Besiktas werd met 4-2 verloren. Bij Kayserispor deed Nordin Amrabat de gehele wedstrijd mee. De oud-speler van onder anderen VVV en PSV pakte in de tweede helft een gele kaart. Kayserispor vinden we na dit weekend terug op de vijfde plaats. Gençlerbirligi heeft in eigen huis niet kunnen stunten tegen nummer twee Trabzonspor. De bezoekers wonnen uiteindelijk dankzij een doelpunt in de laatste minuut met 1-2. Hursut Meric speelde bij Gençlerbirligi de volle negentig minuten mee. Zijn ploeg staat na deze speelronde op de veertiende plaats.

In de Championship won Swansea City thuis, met Dorus de Vries in het doel, met 3-2 van Nottingham Forrest. Cedric van der Gun kwam als invaller op het veld. Swansea staat derde en heeft 66 punten uit 38 wedstrijden. Middlebrough versloeg Watford met 2-1. Andrew Taylor maakte voor Middlesbrough, waar Marvin Emnes in de basis begon, de winnende treffer.

Toronto FC, de Amerikaanse club waar Aron Winter sinds dit jaar trainer is, is de Major League Soccer met een nederlaag begonnen. Op bezoek bij Whitecaps verloor de ploeg met 4-2. Twee Nederlanders begonnen bij Toronto FC in de basis. Oud-Ajacied Javier Martina en Nick Soolsma, overgekomen van Ijsselmeervogels, stonden beiden de gehele wedstrijd in de aanval. Volgende week neemt de ploeg het in eigen huis op tegen Portland Timbers.

In Oostenrijk speelde Red Bull Salzburg afgelopen weekend met 1-1 gelijk tegen koploper Austria Wien. David Mendes da Silva speelde bij Red Bull de hele wedstrijd mee, Nacer Barazite stond bij Austria in de basis. Austria heeft in de stand 46 punten uit 23 wedstrijden, Red Bull staat derde met drie punten achterstand.

Terek Grozny heeft ook de tweede competitiewedstrijd verloren. Vorige week verloor de ploeg in eigen huis met 0-1 van regerend kampioen Zenit Sint-Petersburg en ditmaal was Rubin Kazan te sterk. De ploeg van trainer Ruud Gullit verloor met 2-0. Door de nederlaag staat Terek Grozny vanzelfsprekend in de onderste regionen van de ranglijst. Over twee weken ontvangt Terek Grozny in eigen huis Tom Tomsk.

In Zwitserland wist de nummer laatst St. Gallen eindelijk weer eens te winnen. AC Bellinzona werd met 1-0 verslagen. De enige treffer werd gemaakt door Nushi. Tim Bakens kwam bij St. Gallen vlak voor tijd als invaller op het veld. Xamax Neuchâtel ging thuis met 1-2 onderuit tegen de nummer twee FC Zürich. Sander Keller begon bij Xamax in de basis. Xamax bezet de negende plaats en heeft 22 punten uit 25 wedstrijden. Met Michael Dingsdag in de basis won FC Sion met 1-0 van Thun. Prijovic maakte de enige treffer van de wedstrijd. Sion staat vijfde met 39 punten uit 25 wedstrijden.

Discussieer hier verder over de Nederlandse voetballers in het buitenland!