Sigthórsson zet AZ in de wachtkamer

AZ moet vrezen voor een vertrek van Kolbeinn Sigthórsson. De IJslandse aanvaller heeft een aflopend contract in Alkmaar en heeft de club in de wachtkamer gezet.

De IJslandse spits is bezig aan een indrukwekkend seizoen. AZ wil zijn aflopende contract dan ook graag verlengen, maar Sigthórsson heeft geen haast. Hij wil pas in de zomer een beslissing nemen over zijn toekomst. Dat laat de 21-jarige aanvaller weten aan Voetbal International.

Met Jong IJsland speelt Sigthórsson komende zomer op het jeugd EK voor spelers tot de 21. Daar hoopt hij indruk te maken op de aanwezige scouts om zodoende een transfer af te dwingen. Het contract van Sigthórsson in Alkmaar loopt af in 2012. "Ik wil nog even wachten, in ieder geval tot de zomer", aldus de clubtopscorer van AZ.

De aanvalsleider van AZ weet goed wat hij wil met zijn loopbaan. Hij heeft geleerd van zijn broer Andri Sigthórsson, die speelde bij Bayern München en daar zwaar geblesseerd raakte. Hij moest zijn loopbaan op 26-jarige leeftijd beëindigen. Kolbeinn Sigthórssen is terug van twee zware blessures en wil nu zo snel mogelijk naar de top.