[NHL] Uitslagen playoffs 21-04-2011

In de NHL werden vannacht vijf wedstrijden gespeeld in de eerste ronde van de playoffs om de Stanley Cup. Hieronder vind je de uitslagen en een kort verslag van elke wedstrijd.

New York Rangers - Washington Capitals

De New York Rangers kwamen in deze wedstrijd op een 3-0 voorsprong om hem alsnog uit handen te geven. In de derde periode maakten de Capitals twee goals binnen een minuut tijd om vervolgens ook nog gelijk te maken. In de tweede overtime periode maakte Jason Chimera de winnende goal. Chimera schoot van grote afstand tegen verdediger Bryan McCabe aan, en goalie Henrik Lundqvist sprong naar voren om de puck uit de lucht te plukken. Echter, New York-aanvaller Marian Gaborik was iets eerder bij de puck en probeerde hem bij het doel weg te houden door de puck de hoek in te werken. In plaats daarvan raakte hij Chimera, waarna deze hem zo het lege net in kon schuiven.

De stand in de serie is nu 3-1 in het voordeel van de Capitals, die het nu thuis kunnen afmaken. Echter zullen zij nog wel eens terugdenken aan vorig seizoen, toen zij in dezelfde situatie de 3-1 voorsprong uit handen gaven tegen de Montreal Canadiens.

Tampa Bay Lightning - Pittsburgh Penguins

Ook de Penguins pakten een 3-1 voorsprong tegen de Tampa Bay Lightning. Ook zonder sterspelers Evgeni Malkin en Sidney Crosby blijken de Penguins één van de betere teams in de NHL. De Penguins domineerden de wedstrijd met maar liefst 53 schoten op doel, maar het duurde tot de tweede overtime voordat James Neal de winnende treffer binnenschoot.

Het doelpunt was een schot uit een slechte hoek, direct na de face-off. Dit schot leek houdbaar, maar goalie Roloson kon er geen vat op krijgen waardoor zijn goede wedstrijd alsnog in mineur eindigde. De Lightning zitten nu in een lastige positie met een 3-1 achterstand in de serie en een uitwedstrijd voor de boeg.

Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres

De Buffalo Sabres hebben de stand in de serie met de Philadelphia Flyers gelijk getrokken: 2-2. Dit gebeurde middels een krappe 1-0 overwinning met goalie Ryan Miller als man van de wedstrijd. De Vezina Trophy-winnaar van het afgelopen jaar (prijs voor beste goalie) kreeg na de laatste twee wedstrijden veel kritiek, maar pareerde deze met zijn tweede shutout van de serie. Hij maakte deze wedstrijd 32 reddingen. Jason Pominville maakte halverwege de eerste periode de enige treffer van de wedstrijd.

Nashville Predators - Anaheim Ducks

In een enerverende weedstrijd hebben de Anaheim Ducks de stand in de serie met de Nashville Predators weer gelijk getrokken. De Ducks kwamen tweemaal op voorsprong, maar evenzovaak kwamen de Predators weer terug in de wedstrijd door de stand gelijk te trekken. De Predators hadden echter geen antwoord op de drie goals van de Ducks in de derde periode.

De eerste line van de Ducks functioneerde ondanks het ontbreken van de geschorste Bobby Ryan uitstekend. Cory Perry, Ryan Getzlaf en Teemu Selanne wisten alle drie te scoren, terwijl de eerste twee ook nog twee assists aan hun persoonlijke score toevoegden. De al het hele seizoen uitstekend keepende Predators-goalie Pekka Rinne werd na de 6-3 gewisseld voor rookie Anders Lindback.

Phoenix Coyotes - Detroit Red Wings

De Detroit Red Wings plaatsten zich als eerste voor de tweede ronde van de playoffs door de Phoenix Coyotes te sweepen in de serie: 4-0. De laatste wedstrijd werd in Phoenix gewonnen met 6-3 nadat de ploeg tweemaal op achterstand kwam. Net als de Anaheim Ducks scoorden de Red Wings echter driemaal in de derde periode, waardoor het playoff-avontuur van de Coyotes alweer snel voorbij was. De Coyotes kwamen in hun historie nog nooit voorbij de eerste ronde van de playoffs.

Tegenvaller van de serie was Phoenix-goalie Ilya Bryzgalov. De verwachting was dat de Coyotes met Bryzgalov het voordeel in het doel zouden hebben, omdat hij in tegenstelling tot Detroit-goalie Jimmy Howard een uitstekend seizoen draaide. In de playoffs waren de rollen echter omgedraaid. Bovendien bleken de Red Wings over de gehele breedte gezien de sterkere ploeg, ondanks het ontbreken van sterspelers als Johan Franzen en Henrik Zetterberg.