[NHL] Uitslagen 22-04-2011

In de NHL werden vannacht drie wedstrijden gespeeld in de eerste ronde van de playoffs om de Stanley Cup. Hieronder vind je de uitslagen en een kort verslag van elke wedstrijd.

Montreal Canadiens - Boston Bruins

De Boston Bruins hebben de stand in de serie tegen de Montreal Canadiens gelijk getrokken door ook hun tweede uitwedstrijd te winnen. De Canadiens-fans waren in hun nopjes toen hun ploeg met twee overwinningen thuiskwam en hoopten dat Montreal het thuis direct kon afmaken, maar zij kwamen van een koude kermis thuis. Inmiddels is het thuisvoordeel voor de Canadiens alweer verdwenen en hebben de Bruins, tenzij de Canadiens de aankomende twee wedstrijden winnen, nog een extra thuiswedstrijd te gaan.

Lang zag het ernaar uit dat de Canadiens een 3-1 voorsprong in de serie zouden pakken. De ploeg begon dominant en kwamen ook op een 1-0 voorsprong. De tweede periode ging wat meer gelijkop, en de Bruins kwamen op gelijke hoogte. De Canadiens scoorden echter twee goals binnen een minuut om met 3-1 voor te komen. De Bruins bleken veerkrachtig en gingen alsnog met een 3-3 stand rusten. In de derde periode kwamen de Canadiens via verdediger PK Subban weer op voorsprong, maar opnieuw kwamen de Bruins terug door gelijk te maken. In de overtime periode wist Michael Ryder de winnende 5-4 te maken.

Vancouver Canucks - Chicago Blackhawks

De Vancouver Canucks hebben na hun 3-0 voorsprong in de serie voor de tweede keer verzuimd om de Chicago Blackhawks uit te schakelen. De stand in de serie is na de eenvoudige 5-0 overwinning van de ploeg uit Chicago nu 3-2, nog altijd in het voordeel van de Canucks. De volgende wedstrijd is in Chicago, waar de Blackhawks hopen de stand gelijk te trekken.

De Canucks hadden weinig in te brengen tegen de Blackhawks in een wedstrijd die geen moment spannend werd. Na twaalf minuten in de eerste periode stond het al 3-0 en vroeg in de tweede periode stond het zelfs al 5-0. Na de 4-0 werd goalie Roberto Luongo voor de tweede wedstrijd op rij uit het doel gehaald en vervangen door Cory Schneider.

Los Angeles Kings - San Jose Sharks

De Kings hadden na de twee uitwedstrijden een gunstige uitgangspositie met een 1-1 stand in de serie, maar verloren nu ook hun tweede thuiswedstrijd waardoor de stand in de serie 3-1 in het voordeel van de Sharks is, met een wedstrijd in de Shark Tank voor de boeg. De vorige wedstrijd kwamen de Sharks van een 4-0 achterstand terug om de wedstrijd met 6-5 in overtime te winnen, dit keer leken de Kings een comeback te maken.

De Sharks kwamen na een eerste periode waarin niet werd gescoord in de tweede periode op een 3-0 voorsprong. De Kings maakten in dezelfde periode echter alweer 3-2 en een comeback leek in de maak. De twee Joe's van de Sharks, Pavelski en Thornton, staken hier echter een stokje voor door de 4-2 en de 5-2 te scoren. Torrey Mitchell haalde vervolgens alle spanning uit de wedstrijd door ook nog de 6-2 te scoren. De 6-3 van Alexei Ponikarovsky was daarom alleen nog van belang voor de statistieken.