[NHL] Update 29-04-2011

Inmiddels is de eerste ronde van de playoffs gespeeld. Hieronder vind je van elke matchup welk team is doorgegaan en welke teams er in de volgende ronde tegen elkaar spelen.

Eastern Conference

Washington Capitals - New York Rangers (4-1)

De Washington Capitals plaatsten zich zonder al te veel moeite voor de volgende ronde. Slechts één wedstrijd werd er verloren van de Rangers, die vooral leunden op goalie Henrik Lundqvist. De aanval van de Capitals bleek echter sterk genoeg om hier een oplossing voor te vinden.

Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres (4-3)

De Flyers liepen in hun serie continue achter de feiten aan maar wonnen hem alsnog. Na een 2-0 en een 3-2 achterstand in de serie wonnen zij de laatste twee wedstrijden om alsnog door te gaan naar de volgende ronde. Dit deden zij met drie verschillende goalies: Guy Boucher, Sergei Bobrovski en Michael Leighton. Boucher voldeed van alle goalies het beste door drie wedstrijden te winnen en het hoogste reddingspercentage van de drie te laten noteren. Het sterke spel van goalie Ryan Miller, die twee shutouts behaalde, bleef daardoor zonder beloning.

Boston Bruins - Montreal Canadiens (4-3)

De Bruins bleken in een serie die om meerdere redenen bol van de spanning stond net iets te sterk voor hun rivaal. Beide teams pakten een voorsprong in de serie, maar de Bruins wonnen thuis de beslissende game 7. Goalie Carey Price keepte voor de Canadiens een behoorlijke serie met een hoog reddingspercentage, maar de selectie van de Bruins was over de gehele breedte genomen net iets sterker dan die van de Canadiens.

Pittsburgh Penguins - Tampa Bay Lightning (3-4)

De Lightning zorgden voor een verrassing door de Penguins, die veel playoff-ervaring hadden, te verslaan. De meeste spelers van de Lightning hadden juist nog nooit in de playoffs gespeeld. De ervaren spelers van de Lightning (Simon Gagne, Martin St. Louis en Vincent Lecavelier) sleepten het hernieuwde team van GM Steve Yzerman na een 3-1 achterstand in de serie alsnog naar een 4-3 overwinning. Daarbij mag ook het spel van goalie Dwayne Roloson niet vergeten worden. De Penguins bleken vooral sterspelers Sidney Crosby en Evgeni Malkin te missen, waardoor zij teveel scoringskracht misten.

Western Conference

Vancouver Canucks - Chicago Blackhawks (4-3)

De Canucks waren in het reguliere seizoen oppermachtig terwijl de verdedigend kampioen Chicago zich pas op de laatste dag voor de playoffs plaatste dankzij hulp van de Minnesota Wild. De Blackhawks waren echter wel de verdedigend kampioen en hadden alsnog een sterke selectie. Vancouver leek alsnog eenvoudig te winnen en pakte een 3-0 voorsprong in de serie, maar gaf deze volledig uit handen en liet de ploeg uit Chicago terugkomen tot 3-3. De beslissende zevende wedstrijd werd echter nipt met 2-1 gewonnen waardoor ze zich alsnog plaatsten voor de volgende ronde.

San Jose Sharks - Los Angeles Kings (4-2)

De Sharks hadden uiteindelijk niet al teveel moeite met de Kings, die topscorer Anze Kopitar node misten. Mede dankzij in enkele wedstrijden matig spel van de verdediging en goalie Antti Niemi bleef het nog even spannend, maar in de laatste wedstrijden bleken zowel Niemi als de verdediging weer scherp terwijl de aanval voldoende goals wist te scoren.

Detroit Red Wings - Phoenix Coyotes (4-0)

De Red Wings hadden geen enkele moeite met de Coyotes, die zelfs geen wedstrijd wisten te winnen. Ondanks het gemis van topscorers Johan Franzen en Henrik Zetterberg kwamen de Red Wings mede dankzij het sterke spel van goalie Jimmy Howard geen moment in de problemen. Phoenix-goalie Ilya Bryzgalov viel na zijn sterke reguliere seizoen juist door de mand door gemiddeld meer dan vier tegengoals per wedstrijd te moeten incasseren.

Anaheim Ducks - Nashville Predators (3-4)

De Nashville Predators behaalden voor het eerst in de clubhistorie de tweede ronde van de playoffs door de Anaheim Ducks nipt te verslaan. De sterke verdediging die zich in de rug gesteund voelde door de wederom uitstekend keepende Pekka Rinne bleek uiteindelijk te sterk voor de normaal gesproken veelscorende aanval van de Ducks. De Finse veteraan Teemu Selanne maakte nog wel zes goals, maar het bleek niet voldoende

Volgende ronde

Eastern Conference


Washington Capitals (1) - Tampa Bay Lightning (5)

De als eerste geplaatste Capitals nemen het op tegen het verrassend sterke Tampa Bay Lightning. De Capitals zijn favoriet omdat zij stabieler presteren, maar hebben de laatste jaren een reputatie opgebouwd niet altijd goed met de playoffdruk om te kunnen gaan. Tevens hebben zij zeer onervaren goalies terwijl de Lightning de veteraan Dwayne Roloson (41) in het doel hebben staan. Als de ervaren Lightning spelers het team weer kunnen dragen als tegen de Penguins en daarbij ook nog de jonge sterspeler Steven Stamkos eindelijk opstaat in de playoffs, verwacht FOK!sport dat de Lightning de serie met 4-3 gaat winnen.

Philadelphia Flyers (2) - Boston Bruins (3)

De Flyers en de Bruins hebben beide een zeer brede selectie met meerdere goede goalies. Ook hebben beide teams veel playoff-ervaring, waardoor een spannende serie voor de hand ligt. De Flyers hebben echter naast hun brede selectie meer sterspelers, waaronder Mike Richards, Claude Giroux, Danny Briere en Jeff Carter. FOK!sport verwacht dat deze spelers het verschil in de serie gaan maken, waardoor de Flyers met 4-2 winnen.

Western Conference

Vancouver Canucks (1) - Nashville Predators (5)

De Canucks hebben op vrijwel alle fronten een sterkere selectie dan de Predators, maar de druk in Vancouver is hoog. Toch verwacht FOK!sport dat de matige aanval van de Predators het de sterke verdediging en goalie Roberto Luongo niet echt moeilijk zal maken: een 4-2 overwinning voor de Canucks

San Jose Sharks (2) - Detroit Red Wings (3)

Beide teams beschikken over een brede en ervaren selectie met veel sterspelers. De Sharks hebben net als de Capitals de reputatie om niet heel goed met de druk om te kunnen gaan, maar vorig seizoen versloegen de Sharks de Red Wings al in de tweede ronde van de playoffs om uiteindelijk te verliezen van de uiteindelijke kampioen Chicago. Bovendien wonnen de Sharks in het reguliere seizoen drie van de vier wedstrijden. FOK!sport verwacht daarom een 4-2 overwinning voor de Sharks