[NHL] Update 03-05-2011

Inmiddels zijn in alle series van de tweede ronde van de playoffs twee wedstrijden gespeeld. Hieronder vind je de tussenstanden en hoe het zo gekomen is.

Western Conference

Vancouver Canucks (1) - Nashville Predators (5)

De eerste wedstrijd in de serie werd nipt gewonnen door de Vancouver Canucks. Roberto Luongo liet een shutout noteren, maar het was nodig ook aangezien de aanval slechts één goal wist te produceren. Nashville-goalie Pekka Rinne was ook foutloos, maar kreeg nog minder hulp van zijn aanval, die slechts 20 schoten op doel wist te produceren.

De tweede wedstrijd ging verrassend naar de Predators met 2-1, waardoor de stand in de serie nu 1-1 is. De aanval wist nu een stuk meer druk te zetten op het doel en produceerde maar liefst 46 schoten op doel. Vancouver-goalie Luongo was echter wederom goed in vorm waardoor hij het tot de tweede overtime wist te rekken. Daarna moesten de Canucks zich toch gewonnen geven na een goal van Matt Halischuk.

San Jose Sharks (2) - Detroit Red Wings (3)

De Sharks hebben goede zaken gedaan door beide thuiswedstrijden te winnen en zo het thuisvoordeel optimaal te benutten. Ze gaan daardoor met een 2-0 voorsprong in de serie naar de twee uitwedstrijden in Detroit, waar zij zullen proberen minimaal één overwinning te halen om het thuis af te kunnen maken. Beide wedstrijden waren erg close met kansen over en weer, maar beide wedstrijden werden nipt met 2-1 gewonnen door de Sharks. De Sharks hadden over het algemeen wel het beste van het spel, maar de verwachting is dat dat in de wedstrijden in Detroit omgekeerd zal zijn.

Eastern Conference

Washington Capitals (1) - Tampa Bay Lightning (5)

De Lightning hebben een verrassende 2-0 voorsprong genomen in de serie. De Capitals staan er net als de Sharks om bekend niet heel goed met playoffdruk te kunnen omgaan, maar waar de Sharks hiermee af lijken te rekenen lijken de Capitals hier wederom aan onderdoor te gaan. In de eerste wedstrijd namen de Capitals een 2-1 voorsprong, maar na een lucky goal van Steve Downie viel het juist zo gedisciplineerd spelende Washington terug in een oude fout: heel veel aanvallen, en je niet zo druk maken om de verdediging. De Lightning profiteerden hier dankbaar en wonnen met 4-2.

Ook de tweede wedstrijd werd gewonnen door de Lightning, maar dit was met name dankzij goalie Dwayne Roloson. De veteraan, 41 jaar oud, speelde in de eerste wedstrijd ook al zeer verdienstelijk, maar dit keer kreeg hij 37 schoten op doel te verwerken. Twee overige ervaren spelers, Martin St. Louis en Vincent Lecavelier, deden de rest. De naast verdediger Pavel Kubina enige twee overgebleven spelers van het team dat in 2004 de Stanley Cup al won maakten ieder twee punten. St. Louis maakte een goal en gaf een assist en Lecavelier scoorde tweemaal. De Capitals gaan daardoor met een 2-0 achterstand naar Tampa Bay om de komende twee wedstrijden te proberen in ieder geval uitschakeling te voorkomen.

Philadelphia Flyers (2) - Boston Bruins (3)

Ook de Bruins hebben in twee uitwedstrijden een 2-0 voorsprong gepakt op de Flyers. De eerste wedstrijd wonnen de Bruins eenvoudig met maar liefst 7-3, met name dankzij David Krejci die tweemaal scoorde en ook twee assists gaf. De tweede wedstrijd was een stuk spannender. De Flyers domineerden, maar er werd alleen in de eerste periode door beide ploegen tweemaal gescoord. Er was dus een overtime nodig, en daarin wist wederom David Krejci de winnende treffer te maken. Goalie Tim Thomas maakte maar liefst 52 reddingen voor de Bruins. Opvallend was dat Flyers-goalie Brian Boucher met een blessure het ijs moest verlaten, en later weer terugkwam. Hij maakte 32 reddingen en tijdens zijn afwezigheid stopte Sergei Bobrovsky alle zes de schoten op doel die hij te verwerken kreeg.