Racing Genk kampioen van België

Racing Genk heeft in een rechtstreeks duel met Standard Luik, dat voorafgaand deze wedstrijd hetzelfde aantal punten had, het Belgische landskampioenschap weten te behalen. In eigen huis eindigde de spannende partij in 1-1 en aan dit resultaat had Genk genoeg om zich tot landskampioen van België te kronen.

Standard plaatste zich ternauwernood voor de Kampioensgroep, maar wist daarin wel een flinke achterstand op koploper Genk weg te werken. Met nog één speelronde te gaan, hadden beide ploegen hetzelfde aantal punten. Genk behaalde echter in de reguliere competitie meer punten en had daardoor aan een gelijkspel genoeg om het landskampioenschap binnen te slepen.

De wedstrijd begon echter niet goed voor Standard. Na een klein half uur spelen werd Carcela uit de wedstrijd geschopt. Genk-verdediger Mavinga verkocht de aanvaller van Standard een flinke trap in het gezicht en Carcela liep daarbij een kaak- en neusbreuk op. Meer info en een filmpje van deze actie is hier terug te vinden.

Toch kwam Standard op slag van rust deze klap te boven. Nadat Genk-spelers Vossen, Vanden Borre en Ogunjimi grote mogelijkheden onbenut lieten, was het aan de andere kant wel raak. Mangala bracht met een intikker Les Rouches op voorsprong. Na de pauze ging Genk vanzelfsprekend op jacht naar de erg belangrijke gelijkmaker en deze kwam er uiteindelijk.

Tien minuten voor tijd wist invaller Kennedy met een harde kopbal het Genkse publiek in extase te brengen. In de slotfase redde Genk-keeper Courtois nog een aantal keer zijn ploeg. Standard wist niet meer te scoren en het derde landskampioenschap voor Genk was een feit.