Fenerbahçe verovert Turkse landstitel

Fenerbahçe heeft dankzij een 3-4 overwinning op Sivasspor de achttiende landstitel veroverd. Sari Kanaryalar mogen zich daarmee de succesvolste club in Turkije noemen.

Historische titel
Fenerbahçe passeert stadgenoten Galatasaray (zeventien) en Besiktas (dertien) op basis van het aantal behaalde kampioenschappen. Een zege bij Sivasspor was voldoende voor Fener om de negentiende landstitel te veroveren. Concurrent Trabzonspor had weliswaar evenveel punten. Maar het doelsaldo en het onderling resultaat met de medekoploper was beter.

Spannend duel
Het werd een doelpuntrijke kampioenswedstrijd. André Santos hielp Fenerbahçe al na zes minuten aan de leiding bij laagvlieger Sivasspor. Trabzonspor mocht na de gelijkmaker van Jakub Navratil nog even hopen op de landstitel, maar Fenerbahçe herstelde de orde via Selçuk Sahin. In de tweede helft leek Alex met zijn 28ste competitietreffer de titelrace te beslissen.

Zege niet genoeg
Sivasspor kwam echter terug via Erman Kilic, die in de slotfase opnieuw wist te scoren. Doordat Joseph Yobo tussendoor nog het doel trof voor Fenerbahçe werd het 3-4. De 0-4 zege van Trabzonspor deed er daardoor niet meer toe. De formatie van Senol Günes boekte dankzij Egemen Korkmaz, Jajá en Umut Bulut (2) een ruime overwinning, maar dat bleek niet voldoende.