[NASCAR] Räikkönen test in Virginia

Kimi Räikkönen maakt werk van zijn plannen om in de NASCAR Series te gaan racen. De Fin debuteerde vorige week in Charlotte in de Truck Series verdienstelijk met een vijftiende plaats en krijgt deze week op de Virginia International Raceway zelfs al een voorproefje met een auto uit de Sprint Cup Series.

Was de eerste kennismaking voor de Fin nog op een oval, dit keer rijdt hij in de auto van Robbie Gordon op een normaal circuit. Het nieuws van de test werd door Gordon via zijn Twitter bevestigd. Zijn team is nu in Virginia neergestreken om voorbereidingen te treffen voor de race op de Infineon Raceway in Sonoma volgende maand.

Räikkönen zal later deze week naar verwachting weer terug gaan keren naar de Charlotte Motor Speedway, want hij staat op de voorlopige inschrijflijst voor de Nationwide Series met een #87 NEMCO Motorsports Toyota die geprepareerd wordt door Kyle Busch Motorsports. In de NASCAR is de Sprint Cup de hoogste klasse, gevolgd door de Nationwide Series en de Truck Series.

Naast Räikkönen zal nog een oud-Formule 1-coureur weer zijn opwachting gaan maken in de NASCAR. Jacques Villeneuve is namelijk door Penske Racing ingeschreven om in de Nationwide Series op 25 juni op Road America in Elkhart Lake te racen en op 20 augustus op Circuit Gilles Villeneuve in Montreal.