GA Eagles moet 'Engelse' club worden

Go Ahead Eagles wil zich in de nabije toekomst nog meer gaan profileren als Engelse club. Zodoende hoopt men in Deventer promotie naar de Eredivisie af te dwingen.

De club en gemeente Deventer willen de capaciteit van De Adelaarshorst vergroten van 6.750 stoeltjes naar 11.000 stoeltjes. Door het verouderde stadion blijft de begroting van Go Ahead Eagles steken op drie miljoen euro.

"Iedere voetballiefhebber houdt van het Engelse voetbal", aldus algemeen directeur Marc Overmars tegen Voetbal International. "Nergens in de wereld vind je die unieke sfeer, het is voor velen de ultieme voetbalbeleving. Wij willen een stukje Engeland in Deventer creëren. En dat begint al als je bij het stadion komt."

"Er moet een mooie smeedijzeren toegangspoort komen met een mooie tekst of Adelaar erin", vervolgt Overmars. "En via de Walk of Fame, een mooi pad met tegeltjes van al onze internationals en iedereen die echt iets heeft betekend voor deze club word je naar de Engelse tribunes geleid. Uiteraard is er Fish & Chips en kunnen supporters een pint of lager drinken."