Martens wil een heel seizoen belangrijk zijn

Maarten Martens hoopt dit seizoen definitief verlost te zijn van zijn enkelklachten. De AZ'er wil een heel seizoen belangrijk zijn voor de ploeg van trainer Gertjan Verbeek.

"Met een goede vakantie, drie weken rust en daarna drie weken opbouw hoop ik van de problemen verlost te zijn", zegt Martens in De Telegraaf. "Ik heb alle mogelijke onderzoeken in het ziekenhuis ondergaan, maar buiten de dingetjes die je in de enkels van elke voetballer vind, werd er niets extreems gevonden. Het gekke was dat de pijn zich ook steeds verplaatste."

"Ik ben een gevoelige speler, die niet makkelijk met een blessure kan aantreden. Ik kan nu eenmaal niet terugvallen op het bikkelwerk. Niettemin ben ik nog redelijk tevreden met de waarde die ik voor het team heb gehad. Maar het moet beter; een heel seizoen. Dat bewaar ik voor dit jaar."

Martens wil schitteren in zijn nieuwe rol achter de spitsen. "Daar ben ik heel blij mee. Het is nu aan mij om het te laten zien. Bepaalde fases in de wedstrijd ben ik nog niet tevreden. Maar goed, dat ben ik misschien nooit."