[WK judo] Brons voor Van Emden

Anicka van Emden gaat vandaag proberen te strijden om de medailles bij het wereldkampioenschap judo in Parijs. De Nederlandse komt in actie in de klasse onder 63 kilogram, waarin ook Elisabeth Willeboordse actief is. FOK!sport zal haar prestaties gedurende de dag plaatsen in deze post.

Eerste ronde
Van Emden heeft de tweede ronde behaald van het WK. Ze versloeg in de eerste ronde de Russische Vera Koval, die erg passief was gedurende de partij.

Tweede ronde
Naast Willeboordse heeft ook Van Emden zich weten te plaatsen voor de derde ronde. Ze versloeg thuisspeelster Clarisse Agbegenou met een yuko.

Derde ronde
Ook Van Emden heeft zich geplaatst voor de kwartfinale. Ze versloeg de Azerbeidzjaanse Ramila Yusubova met een ippon. De kwartfinale wordt mogelijk ook het eindpunt voor Van Emden. Ze treft daarin namelijk de sterke Japanse Yoshie Ueno, die tot nu toe alles op ippon won.

Kwartfinale
Van Emden heeft het helaas niet gered in de kwartfinales tegen Ueno. De Japanse won met een golden score, nadat Van Emden eerst goed had verdedigd. Ze mag nu verder strijden voor een bronzen medaille. In de herkansingen treft ze de Chinese Yuhua Xu.

Herkansingen
Van Emden heeft in de herkansingen met een Yuko van Yuhua Xu gewonnen. Het op haar zij gooien van de Chinese was voldoende om de strijd om het brons te bereiken. In die wedstrijd treft ze haar Nederlandse rivale Elisabeth Willeboordse.

Troostfinale
Van Emden heeft ten koste van Willeboordse brons gehaald op het WK in de categorie onder 63 kilogram. De Nederlandse klopte haar landgenote met twee yuko's tegen één. Willeboordse kwam snel op een voorsprong, maar twee binnenwaartse beenhaken zorgden er voor dat Van Emden brons kon pakken in Parijs.