Karelse: "Hoop dat Ten Rouwelaar NAC trouw blijft"

NAC Breda kende een zware start van het nieuwe seizoen en haalde uit de eerste drie duels slechts één punt. In een gesprek met FOK!sport blikte trainer John Karelse onder meer terug op de competitiestart en ging in op de vermeende interesse van andere clubs in Jelle ten Rouwelaar en Matthew Amoah.

"We hebben geen makkelijke start gehad," aldus Karelse, die daarmee naar de eerste drie wedstrijden van het seizoen refereerde. "De thuiswedstrijd tegen FC Twente (0-1, red.) was erg lastig, aangezien ze dit seizoen weer één van de titelkandidaten zijn," blikte Karelse vervolgens terug. "Wij speelden echter zeer behoorlijk, maar liepen toch tegen een kleine nederlaag aan. In de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo (2-1, red.), waar we op voorsprong kwamen, leidde een arbitrale beslissing de nederlaag in."

Vorige week pakte NAC Breda zijn eerste punt door gelijk te spelen tegen FC Groningen. Karelse: "We speelden een goede wedstrijd, maar begonnen de eerste helft te slap en waren té afwachtend. Gelukkig hebben we dit in de tweede helft nog wel recht kunnen zetten."

Komend weekend spelen de Bredanaars hun eerste Brabantse derby van het seizoen en gaan op bezoek bij RKC Waalwijk, dat in de eerste drie duels wist te imponeren. Toch schrok Karelse niet van de resultaten van de Waalwijkers, waar zijn voormalig ploeggenoot Ruud Brood aan het roer staat. "Ik heb het duel tegen Heracles live gezien. Daarin verdienden ze het gewoon om te winnen, maar slaagden hier niet in. Twee weken geleden speelden ze in Eindhoven tegen een matig PSV, waar RKC prima weerstand wist te bieden. En vorige week was het, in de wedstrijd tegen Roda JC, gewoon goed. Ze oogden erg fris en maakten twee goede doelpunten."


Karelse: "Hoop dat Ten Rouwelaar NAC trouw blijft" (Foto: Pro Shots)

Karelse zag bovendien een aantal overeenkomsten in Brood als voetballer en als trainer. "Ruud was een keiharde verdediger en kon lachend iemand onderuit halen. Toch was het wel een echte teamspeler en dat kan je nu ook aan RKC Waalwijk zien. Het is een jonge en onervaren ploeg, maar ze gaan wel voor elkaar door het vuur."

Tot slot was er natuurlijk het transferscircus rondom Jelle ten Rouwelaar en Matthew Amoah. Beide spelers worden veelvuldig in verband gebracht met andere clubs, maar lijken tot nu toe in Breda te blijven. Karelse hoopt dat hij dit seizoen over het duo kan beschikken, maar hij beseft dat het vertrek van een speler zo geregeld kan zijn.

"We hebben al vervangers op het oog, mochten Jelle en Matthew voor het sluiten van de transfermarkt vertrekken," aldus Karelse, die niet op namen in wilde gaan. "Naar beide spelers wordt veel geïnformeerd, maar we zijn niet van plan ze zomaar te laten gaan. Zo heeft Jelle een aantal afspraken in zijn contract staan, waarvoor hij weg mag, maar natuurlijk zie ik liever dat hij NAC trouw blijft."

Tot slot was Karelse erg lovend over het vertoonde spel van zijn doelman. "In de afgelopen periode heeft Jelle keihard gewerkt. Dat resulteerde onder meer in de interesse, die verschillende clubs in hem hebben getoond. Maar hij zat natuurlijk ook in de voorselectie van het Nederlands elftal."