[Premier League] Chelsea wint nipt van Norwich City

Chelsea is er met de nodige moeite in geslaagd om drie punten over te houden aan het duel tegen Norwich City in de Premier League. In Londen sleepte de ploeg van trainer Villas Boas in de slotfase een 3-1 zege uit het vuur.

Frank Lampard zorgde acht minuten voor tijd vanaf de strafschopstip voor een voorsprong, nadat Norwich-doelman John Ruddy met rood van het veld was gestuurd. Chelsea was na zes minuten al op voorsprong gekomen via Jose Bosingwa, maar Grant Holt maakte gelijk. In de extra tijd luisterde Juan Manuel Mata zijn debuut nog op. Chelsea-spits Didier Drogba viel geblesseerd uit nadat hij halverwege de tweede helft hard in botsing met Ruddy was gekomen en even bewusteloos op de grond lag.

Chelsea gaat door de overwinning met zeven punten aan de leiding. De Blues moeten de koppositie wel delen met Wolverhampton Wanderers, dat op bezoek bij Aston Villa met 0-0 gelijkspeelde.

Michel Vorm hield opnieuw de nul bij Swansea City. De club uit Wales kwam zelf tegen Sunderland echter ook niet tot scoren: 0-0. Kemy Agustien werd tien minuten voor tijd gewisseld bij Swansea, dat dit seizoen nog geen doel trof.

Wigan Athletic was thuis met 2-0 te sterk voor Queens Park Rangers. Ronnie Stam kwam vijf minuten voor tijd in het veld. Everton sleepte op de valreep drie punten uit het vuur tegen Blackburn Rovers. In de extra tijd verzilverde Mikel Arteta een buitenkansje vanaf elf meter: 0-1.