Eerste competitiegoal Van Nistelrooy

In een enerverend duel tegen Getafe pakte Málaga CF zaterdagavond de drie punten (3-2). Ruud van Nistelrooy scoorde zijn eerste competitiegoal van het seizoen.

De show werd echter gestolen door Julio Baptista. De Braziliaan bezorgde zijn ploeg met een fantastische omhaal de vierde overwinning van het seizoen. Een kwartier voor het einde leek invaller Miku Getafe nog naar winst te schieten, maar een hectische slotfase kwam daar nog achteraan.

In de 88e minuut bracht Italiaan Enzo Maresca Málaga weer op gelijke hoogte met Getafe. De club uit Andalusië kwam op die manier voor de tweede keer terug van een achterstand. In de 64e minuut had Ruud van Nistelrooy met zijn eerste competitietreffer voor Málaga de 1-0 achterstand weggewerkt. Het duel tussen Málaga en Getafe kende met vijf goals een enerverende tweede helft, terwijl bij rust de brilstand nog op het scorebord stond.

"Het is altijd lekker om je eerste doelpunt te maken", liet Van Nistelrooy door De Telegraaf optekenen. Van Gol had lang moeten wachten op zijn eerste treffer namens Málaga in de Primera División. "Een spits wil altijd scoren en dat was nog niet gelukt. Maar door mijn ervaring wist ik dat ik rustig moest blijven en het moest blijven proberen. Vandaag is het gelukt."