[Serie A] Juventus in slotfase langs AC Milan

Juventus wist in eigen huis met 2-0 te winnen van AC Milan, waar Mark van Bommel en Clarence Seedorf een basisplaats hadden. De overwinning van de Oude Dame kwam pas laat tot stand.

Claudio Marchisio scoorde drie minuten voor tijd de openingstreffer en verdubbelde de score in de tweede minuut van de blessuretijd.

Ook Urby Emanuelson maakte speelminuten voor de AC Milan. Hij kwam na een uur spelen in het veld voor Antonio Cassano. Bij Juventus bleef Eljero Elia de gehele partij op de reservebank. AC Milan eindigde de wedstrijd overigens met tien man. Kevin-Prince Boateng kreeg kort voor tijd zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.

Juventus klom door de overwinning naar de eerste plaats van de ranglijst. De ploeg heeft nu evenveel punten als Udinese, maar beschikt over een iets beter doelsaldo. AC Milan staat na dit weekend op een teleurstellende vijftiende plaats met slechts vijf punten uit vijf duels.