[Primera División] Barça en Real maken geen fout

FC Barcelona gaat ook na dit weekend aan kop in de Primera División. Het uitduel bij Sporting Gijón werd nipt met 0-1 gewonnen. Real Madrid wist op bezoek bij Espanyol een ruime 0-4 overwinning te boeken. De Koninklijke staat na deze speelronde op de derde plaats, één puntje achter Barcelona.

De ploeg van Pep Guardiola had het lastig tegen Sporting Gijón. Na twaalf minuten spelen wist Adriano de enige treffer van de wedstrijd te scoren, nadat Xavi kort daarvoor op de paal had geschoten. Barça had vervolgens moeite met het felle spel van de thuisploeg en slaagde mede hierdoor er niet in om de score uit te breiden.

Het bleef lang spannend, maar toch kwam Barcelona echter nooit in grote problemen. Kort voor tijd leek de ploeg zelfs op 0-2 te komen, maar het doelpunt van Dani Alves werd wegens buitenspel afgekeurd.

Real Madrid kende een relatief gemakkelijke avond bij Espanyol, dat wel een aantal keren gevaarlijk dichtbij een treffer waren. Gonzalo Higuaín opende na een kwartier spelen de score. Na rust maakte de Argentijn zijn tweede treffer van de avond. Met een prachtige pass wist Xabi Alonso zijn ploeggenoot te bereiken, die op zijn beurt de bal prachtig in de kruising schoot.

In de slotfase wist invaller Callejon, oud-speler van Espanyol, een counter van Real Madrid prima af te ronden. Het was opnieuw Xabi Alonso de de treffer inleidde. Met een prachtige pass wist hij Cristiano Ronaldo te bereiken, die op zijn beurt niet zelfzuchtig was. Hij vond de vrijstaande Callejon, die vervolgens de bal simpel in de linkerhoek wist te schuiven. In de laatste minuten wist Higuaín te profiteren van een slippertje van oud-AZ'er Hector Moreno en scoorde zijn derde doelpunt van de avond; 0-4.