[Premier League] Newcastle nipt te sterk voor Wigan

Newcastle United blijft goed presteren in de Premier League. Op St. James Park werd zaterdag een kleine overwinning geboekt op Wigan Athletic: 1-0. Yohan Cabaye hielp zijn ploeg tien minuten voor tijd aan de winst, waardoor de ploeg van doelman Tim Krul negentien punten heeft uit negen duels. Dat is goed voor de vierde plaats.

Bij Wigan Athletic gaat het duidelijk minder voor de wind. De ploeg van Ronnie Stam en Patrick van Aanholt, die beiden ontbraken, ging voor de zesde keer op rij onderuit en staat nu laatste met vijf punten.

Michel Vorm kon niet voorkomen dat Swansea City gelijkspeelde op bezoek bij Wolverhampton Wanderers. De Nederlandse sluitpost kreeg twee treffers om de oren: 2-2. Swansea liep uit via Danny Graham en Joe Allen, maar in de laatste zes minuten kwam de thuisclub door Kevin Doyle en Jamie O'Hara alsnog langszij.

Aston Villa liep in eigen huis tegen een nederlaag aan. De ploeg van trainer Alex McLeish ging met 2-1 onderuit tegen West Bromwich Albion. Darren Bent zette de Villans nog wel op voorsprong uit een strafschop, maar via Jonas Olsson en Paul Scharner gingen de punten mee naar West Bromwich.

Sunderland boekte in de onderste regionen van de ranglijst een belangrijke 2-0 zege op Bolton Wanderers. Stéphane Sessègnon en Nicklas Bendtner hielpen de thuisploeg aan drie punten.

Newcastle nipt te sterk voor Wigan (Foto: Novum)