[Premier League] City vernedert United in derby

Manchester City heeft met overmacht de derby van Manchester gewonnen. De ploeg van trainer Roberto Mancini won op Old Trafford met maar liefst 1-6 van United. Mario Balotelli maakte de eerste twee doelpunten. Door de overwinning verzamelde koploper City 25 punten uit negen duels, vijf meer dan de stadgenoot die tweede staat.

Balotelli opende in de 22e minuut de score, om na een uur spelen ook zijn tweede treffer te noteren. Toen stond de ploeg van trainer Sir Alex Ferguson al met tien man. Centrale verdediger Jonny Evans werd vlak na de onderbreking met rood van het veld gestuurd. Die tegenslagen kwam de thuisploeg niet meer te boven.

Sergio Aguero besliste twintig minuten voor tijd het duel, al deed Darren Fletcher nog wel iets terug. De tegentreffer kon echter niet voorkomen dat City, waar Nigel de Jong de hele wedstrijd op de bank bleef, in de slotminuten uitliep naar een monsterscore. Twee treffers van Edin Dzeko en een van David Silva brachten de eindstand op het bord.