[Premier League] Chelsea onderuit bij QPR

Chelsea heeft het zondag nagelaten om te profiteren van het enorme verlies van Manchester United (1-6 tegen Manchester City). De ploeg uit Londen verloor op bezoek bij promovendus Queens Park Rangers met 1-0. Chelsea kwam voor rust al met negen man te staan.

De openingsfase was voor Chelsea, maar de formatie van trainer André Villas-Boas verzuimde de openingstreffer te scoren. Queens Park Rangers kwam vervolgens vanuit het niets op voorsprong. Helguson werd in het strafschopgebied van The Blues gevloerd door David Luiz. De IJslander benutte vervolgens zelf de toegekende penalty.

Chelsea leek niet van slag en ging op zoek naar de gelijkmaker. Toch liep de Londense ploeg ook in het resterende gedeelte van de eerste helft flink wat schade op. José Bosingwa vloerde de doorgebroken Shaun Wright-Phillips en kreeg rood. Ook Didier Drogba pakte een rode kaarte en zodoende eindigde Chelsea de eerste helft met negen man.

In het tweede bedrijf kon QPR niet profiteren van het overwicht en zag Chelsea zelfs bijna op gelijke hoogte komen. Het schot van Frank Lampard ging echter net naast. Chelsea blijft derde en zag de achterstand op koploper Manchester City groeien naar zes punten. Queens Park Rangers klom naar een verdienstelijke tiende plaats.