PSV biedt Reis contract aan

PSV heeft Jonathan Reis een contract voor een half jaar aangeboden. Daarin zou een optie zitten voor een langere periode, aldus VI vanochtend. De medici van de Eindhovenaren zijn verbaasd over het herstel van de knieblessure van de Braziliaan.

Het contract loopt in eerste instantie van 1 januari tot het einde van dit seizoen. Renato Moura, de zaakwaarnemer van Reis, heeft gisteren aangegeven dat zijn voorkeur uitgaat naar een verbintenis met een langere looptijd.

De 22-jarige Reis wil zelf dolgraag blijven bij PSV. Dit liet de Braziliaan gisteren nogmaals weten via de camera's van NOS. Op dit moment revalideert hij nog van een gecompliceerde knie-operatie en is het de vraag of hij ooit nog zijn oude niveau zal behalen. "Ik hoop dat het goed afloopt en dat ik bij PSV kan blijven. Ik hou erg veel van deze club", aldus Reis.

De medische staf is gematigd positief over de kansen voor Reis op een terugkeer in het profvoetbal. Zijn knie bleek tijdens een aantal testen stabieler dan verwacht. Er volgen nog wel een aantal onderzoeken om precies te bekijken wat de kansen voor Reis zijn. Sinds 1 juli is de aanvaller transfervrij en kan hij voor een andere club kiezen als hij fit is.

PSV haalde Reis op zeventienjarige leeftijd op uit een sloppenwijk en gaf hem vorig jaar een herkansing nadat hij zich liet behandelen voor een drugsverslaving. Door dit probleem werd hij in januari 2010 ontslagen. Bij zijn terugkeer in Eindhoven brak Reis razendsnel door, totdat hij in de wedstrijd tegen Roda JC in botsing kwam met keeper Przemyslaw Tyton. Daarbij liep de Braziliaan een zware knieblessure op.