"Gesink geen man voor het klassement"

Robert Gesink moet zich volgend jaar richten op een ritzege in de Tour de France. Dat vindt oud-tourwinnaar Jan Janssen. "Aankomend jaar moet Robert niet voor een podiumplaats gaan. Hij is geen man voor het klassement in een grote ronde", zegt Janssen in het donderdag verschenen magazine Wielerland over de Raborenner.

Janssen blikt in het interview terug op het afgelopen wielerseizoen, waarin de Nederlanders zich in de grote rondes van voren lieten zien. Hij toont zich onder de indruk van de mentaliteit van Gesinks ploeggenoot Bauke Mollema, die vierde werd in de Vuelta. "Zo'n no-nonsensejongen doet mij wel deugd. Zijn stijl is dan wel niet mooi, maar zijn onverzettelijkheid is enorm."

Ook kon de oud-renner Rob Ruijgh van Vacansoleil wel waarderen. "Wat een heerlijk vechtertje is dat. Eerst zich scheel rijden in het NK en dan als maagd in de Tour rijden zonder onder de indruk te raken van de grote kanonnen."

Janssen ziet na de magere jaren in de wielersport de toekomst zonnig in voor de Nederlanders. "Een derde Nederlandse Tourwinnaar laat nog lang op zich wachten. Al staat wel vast dat we de aankomende jaren heel veel plezier gaan beleven in de grote rondes."