[CL] Uitslag AFC Ajax - Real Madrid

Het leek aanvankelijk een eenvoudige avond voor Ajax te worden. De Amsterdammers hadden aan een puntje genoeg in de wedstrijd tegen Real Madrid, maar verloren in eigen huis met 3-0. Saillant detail; in de eerste helft werden twee goals onterecht afgekeurd.

Olympique Lyon en Ajax waren tot vandaag nog in de race om een plekje in de tweede ronde. De Fransen deden echter wat ze moesten doen en wonnen met 7-1 van Dinamo Zagreb, dat in de eerste helft al met tien spelers kwam te staan. Leko pakte namelijk twee keer geel, waardoor de ploeg uit Lyon vrij spel kreeg en over de Kroaten heen walste.


José Callejón viert de openingstreffer (Foto: Pro Shots)

Ajax slaagde er voor de thee niet in om de B-ploeg van Real Madrid, dat dit weekend ook nog tegen FC Barcelona speelt, zijn wil op te leggen. Dit resulteerde na een kwartier spelen al in de openingstreffer, die Callejón op zijn naam schreef. Nog voor de pauze verdubbelde de Spanjaarden hun voorsprong. Na een fraaie dieptepass van Benzema maakte Higuaín het tweede doelpunt voor de bezoekers.

De twee goals stonden echter in schril contrast met de twee treffers, die Ajax tussendoor nog maakte. Beide doelpunten werden namelijk afgekeurd, vanwege buitenspel. Op de beelden was echter te zien dat de assistent-scheidsrechter er in beide gevallen naast zat.

Na de thee vielen de doelpunten in Zagreb in hoog tempo, waardoor zich boven de Amsterdam ArenA steeds meer donkere wolken samenpakten. Ajax ging in elk geval op jacht naar de aansluitingstreffer en kreeg via onder meer Vertonghen en Sulejmani goede mogelijkheden.


Nog voor de pauze maakte Higuaín het tweede doelpunt (Foto: Pro Shots)

Real Madrid bleef echter kalm en wachtte het juiste moment af. Zo moest Vermeer in actie komen bij een pogging van Granero. Een kwartier voor tijd kwam echter het bericht dat Olympique Lyon op 7-1 was gekomen, waardoor het voor Ajax al min of meer over was. Dit werd nog maar eens bekrachtigd door de derde treffer van de Spanjaarden, die wederom door Callejón werd gemaakt.


AFC Ajax

0 - 3

Real Madrid


   14' Callejón
 41' Higuaín
90+2' Callejón
 
 Gele kaart: Vertonghen (AFC Ajax), Arbeloa (Real Madrid)
 
Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 51.557
Arbiter: De Sousa (Por)
 
Opstelling:   Opstelling:
Vermeer
van der Wiel
Blind
Vertonghen
Anita
Eriksen
Enoh
Janssen (Klaassen/76)
Sulejmani
Lodeiro (Boelykin/74)
Ebecilio
  Adán
Arbeloa (Mendes/67)
Albiol
Varane
Coentrão
Callejón
Sahin
Kaká
Granero (Xabi Alonso/59)
Benzema (Hamit Altintop/54)
Higuaín