[PDC] Scholten gooit zichzelf naar tweede ronde

Eindelijk is het weer zo ver! In het Londense Alexandra Palace is het WK Darts van start gegaan. In 'Ally Pally' stond Roland Scholten als eerste Nederlander aan de ockey. Scholten moest het opnemen tegen de Brit Jamie Caven. 

In de eerste leg raakte Scholten even de controle kwijt maar met de eerste 180-score van het toernooi wist de Nederlander terug te komen. Met zijn derde pijl in de volgende werpbeurt wist de Nederlander dubbel 14 te gooien en daarmee de eerste leg naar zich toe te trekken. De daaropvolgende leg wist Caven gemakkelijk naar zich toe te trekken. Beide kregen in de derde leg pijlen voor de legwinst maar na zes pijlen was het de Nederlander die 'Jabba' kon laten zwijgen. Ook de derde leg ging naar de 'Tripod' en daarmee wist Scholten de eerste set binnen te halen. 

In de tweede set begon Caven goed en wist zijn eigen leg en die van de Nederlander te pakken. Toen de Brit ook de derde leg naar zich toe wist te trekken was de setstand weer gelijk (1-1). Gelukkig was de voorsprong van Caven van korte duur. De Nederlander pakte de derde set en wist daarna ook de vierde set naar zich toe te trekken met een 138-finish. Scholten plaatste zich hierdoor als eerste voor de tweede ronde.