Preses FC Utrecht boos op KNVB

FC Utrecht gaat niet akkoord met het voorstel van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) om de wedstrijd tegen Feyenoord (uit, 11 maart) en FC Groningen (thuis, 18 maart) te verplaatsen. Dit meldt de club op de officiële website. De oorspronkelijke speeldag was zondagmiddag, maar is nu verplaatst naar zaterdagavond.

Volgens Wilco van Schaik, algemeen directeur van FC Utrecht, worden de nieuwe data van de KNVB niet geaccepteerd. Bovendien wil de club een protest indienen. "Zeker thuis willen onze supporters FC Utrecht op zondagmiddag 14.30 uur zien voetballen", aldus de preses. "We hebben eigenlijk voor dit seizoen al te veel concessies gedaan om van dat vaste tijdstip af te wijken en gaan er dan ook alles aan doen om deze wedstrijden, met name de thuiswedstrijd tegen Groningen, te laten plaatsvinden op de zondagen dat ze stonden gepland."

De KNVB heeft FC Utrecht overigens niet betrokken in de gesprekken over het verplaatsen van de eerdergenoemde wedstrijden. Dit stoort Van Schaik zichtbaar. "Ik ben dan wel betrekkelijk nieuw in de overlegwereld van het betaalde voetbal, maar het is toch uiterst merkwaardig, dat zonder enige ruggespraak een wedstrijd van ónze club in ons eigen stadion zomaar even wordt verzet."

Daarnaast had FC Utrecht rondom de wedstrijd tegen FC Groningen een groot kids-event gepland. "En een kinderfeest is natuurlijk niet haalbaar bij een avondwedstrijd", aldus Van Schaik. "De KNVB wil er toch vooral zijn voor de families en de kinderen die naar de stadions komen? Dan moet ze ook daarnaar handelen. In elk geval leggen wij ons als FC Utrecht niet bij dit besluit neer."