Ploegleider Elijzen sarcastisch over huiszoeking Longo

Vandaag werd bekend gemaakt dat de Franse politie een inval had gedaan bij de Franse wielrenster Jeannie Longo. Vanuit de wielerwereld werd over het nieuws van de Francaise, die 59 titels behaalde bij het wielrennen, vrij divers gereageerd. Michiel Elijzen, ploegleider van Lotto-Belisol, ging vooral op de korrel met de leeftijd van Longo (53).

"De politie heeft een inval gedaan bij Longo. Ze probeerde nog weg te vluchten op haar bezem maar de politie had haar snel bij de kladden", zo opende de oud-wielrenner vanmiddag het bal op zijn Twitter-account.

Vervolgens volgden nog enkele pareltjes van berichten, zoals; "Longo reageerde fel tegen de aantijgingen: "Mmmhg gfmhfmhg sghhffm! Met gebit: Ik ben onschuldig!" Of even later; "Al menigmaal belden dopingcontroleurs aan bij Longo thuis, zonder enig gehoor. Maar zo'n traplift gaat nou eenmaal niet sneller..."

Uiteindelijk besloot hij met; "Ach, waar praten we over mensen? Als Longo 2 jaar wordt geschorst is ze nog maar 73 als ze terug kan beginnen. Sterkste jaren komen nog..."