Van Basten nieuwe trainer sc Heerenveen

Volgens Omrop Fryslân heeft sc Heerenveen voor vanmiddag 17:00 uur een extra persconferentie ingepland. De verwachting is dat tijdens deze persconferentie de nieuwe trainer bekend wordt gemaakt.

Het was eerder al bekend dat de directie van de Friese ploeg het contract van Ron Jans, de huidige trainer van Heerenveen, niet verlengd zal worden. Namen die genoemd worden als mogelijke opvolger van Jans zijn Adrie Koster, Alex Pastoor en Marco van Basten.

Update 14.58 uur

Marco van Basten wordt de nieuwe trainer van sc Heerenveen. Volgens de Leeuwarder Courant zal Van Basten vanmiddag worden gepresenteerd. De ex-bondscoach volgt dan na dit seizoen Ron Jans op bij de Friezen.

Als bondscoach kwam Van Basten in 2006 tot de achtste finales op het WK en in 2008 tot de kwartfinale op het EK. Daarna werd hij trainer bij Ajax, maar bij die club nam hij in mei 2009 ontslag. Nog niet zo lang geleden legde hij een aanbod naast zich neer om bondscoach van de nationale ploeg van de Verenigde Arabische Emiraten te worden. Ook was hij in beeld om bij Ajax als directeur aan de slag te gaan.

Update 17.22 uur

Marco van Basten heeft in Heerenveen een contract ondertekend voor twee seizoenen. Hij zal worden geassisteerd door clubmensen Henk Herder en Jan de Jonge. Het doel van de club is meedraaien in de top van de subtop in de Eredivisie en regelmatig Europees voetbal te behalen. Ook het doorstromen van talent naar de eerste selectie heeft prioriteit gekregen.