Frijns verrast in World Series by Renault

De Nederlander Robin Frijns weet nog voor de start van het seizoen in de World Series by Renault alle aandacht op zich gevestigd. Het 20-jarige talent reed deze week bij de testdagen op Paul Ricard tot tweemaal toe de snelste tijd en liet hierbij als rookie vele meer bekende namen achter zich.

Frijns had op de ochtend van de eerste dag met de nieuwe Renault-bolide nog wat problemen, maar in de middag liet hij zijn potentie zien. "Het seizoen 2012 kent het sterkste deelnemersveld uit de geschiedenis van de klasse. Dat ik dan als rookie de tijdenlijsten aanvoer, is even mooi als onverwacht. De auto is een grote stap ten opzichte van de Formule Renault 2.0 waar ik vorig jaar in reed. Maar als ik vertrouwen heb in de auto ga ik hard," zei Frijns.

De Nederlander bleef coureurs met Formule 1-ervaring, zoals Sam Bird en Jules Bianchi voor, al reed laatstgenoemde op de laatste dag een tijd die nipt sneller was dan die van Frijns. De Nederlander werd bij zijn snelle ronde gehinderd door andere rijders. "De auto is goed, het weer hier is goed en ik heb weer een nieuw favoriet circuit op mijn lijstje staan," zei de regerend kampioen in de Formule Renault 2.0.