Krajicek en coach Van Harpen uit elkaar

Tennisster Michaëlla Krajicek zal niet langer gecoacht worden door Eric van Harpen. De trainer heeft dit aan het magazine TENNiS laten weten. Krajicek zou volgens haar vader Petr zouden moeite hebben met het botte gedrag van Van Harpen en wilde daarnaast niet meer aan zijn financiële eisen voldoen.

"Ik ben gestopt als coach van Misa, heb ook een brief aan Richard (Krajicek) geschreven dat ik zo niet verder kan werken. Ik kan geen contact met haar krijgen, onbegrijpelijk. Richard heeft mij verteld dat zij twijfelt of ik naar Indian Wells of Miami moet komen. Nou, als het zo is dat je bij de twee belangrijkste toernooien je coach er niet bij willen hebben, dan houdt het voor mij op," zei Van Harpen die de Nederlandse weer de top 100 in begeleidde.

Na de Australian Open zouden de problemen zijn ontstaan, toen Misa twijfelde of ze haar coach wel mee moest nemen naar de Verenigde Staten. Van Harpen trok zijn conclusies en stapte zelf op. Hij twijfelt aan haar houding, maar mocht Krajicek bellen dan staat hij voor haar klaar. "Ze hoeft niet op haar knieën, maar gewoon duidelijk zeggen: ik ga veranderen. Maar in principe zijn we gestopt."