Internazionale ontslaat trainer Ranieri

Internazionale heeft Claudio Ranieri ontslagen. De 60-jarige Italiaan moet het veld ruimen vanwege teleurstellende prestaties. Inter staat slechts achtste in de Serie A en werd twee weken terug in de Champions League uitgeschakeld door Olympique Marseille. Jeugdcoach Andrea Stramaccioni, die zondag met Inter A1 ten koste van Ajax de NextGen Series won, is aangesteld als interim-coach.

Ranieri was pas sinds september in dienst, toen hij na een rampzalige seizoensstart Gian Piero Gasperini verving. Aanvankelijk legde dat Inter geen windeieren, want Ranieri presteerde in het begin uitstekend. Eind januari kwam de klad er echter in. Van de laatste dertien wedstrijden wonnen de Milanezen er slechts twee. Afgelopen weekeinde verloor Inter met 2-0 bij Juventus.

Inter zakte daardoor af naar de achtste plaats in de Serie A, met 22 punten achterstand op rivaal AC Milan. Bovendien vervloog de laatste kans op een prijs, toen de ploeg van Wesley Sneijder in de achtste finale van de Champions League werd uitgeschakeld door Olympique Marseille.

Interim-coach Stramaccioni krijgt de opdracht mee Inter naar de vierde plaats te leiden, die recht geeft op de voorrondes van de Champions League. De achterstand op nummer vier Napoli bedraagt zeven punten. Voorganger Ranieri was eerder trainer van onder meer Chelsea, Valencia, Juventus en AS Roma.