[EL] Uitslag Valencia CF - AZ

AZ is er niet ingeslaagd om de halve finales van de Europa League te bereiken. De ploeg van Gert-Jan Verbeek  verloor met 4-0 van Valencia CF. Hierdoor is er geen enkele Nederlandse ploeg meer vertegenwoordigd in Europa.

Al na iets meer dan een kwartier had de thuisploeg de 2-1 nederlaag van vorige week in Alkmaar goed gemaakt. Feghouli pompte de bal na een korte hoekschop in het strafschopgebied waarna Rami de bal in het doel kon koppen. Twee minuten later werd er opnieuw gescoord. Na een voorzet die voorlangs de goal ging, was het opnieuw Rami die vrijstaand de bal in het doel mocht schieten. Daarna kwam AZ wat meer in de wedstrijd, maar dit leidde op een goed schot van Maher na niet tot echte kansen. Valencia kreeg zelf ook nog mogelijkheden op de 3-0, maar er werd de eerste helft niet meer gescoord.

In de tweede helft lukte het AZ niet om een aansluitingstreffer te vinden. Valencia had meer controle over de wedstrijd. Doordat AZ de bal niet weg kreeg kwam Valencia in de 56ste minuut op 3-0. Alba kon nog net voordat Dirk Marcellis kon ingrijpen de bal in het doel tikken.

AZ drong daarna wel aan, maar speelde te slordig om wat te kunnen forceren. Valencia speelde in die periode ook niet echt geconcentreerd, maar kwam toch op 4-0 door een mooi schot van invaller Pablo Hernandez.

Valencia bereikt hierdoor de halve finales en lijkt voorlopig het hoofd van trainer Emery gered te zijn.

Roy Beerens in duel met Jordi Alba (Foto: Pro Shots)