[Video] Scheidsrechter bezorgt Brisbane landstitel

Brisbane Roar is afgelopen weekend voor de tweede keer op rij kampioen van Australië geworden. De ploeg won de kampioenswedstrijd met 2-1 van Perth Glory. Brisbane had hier wel een grote fout van scheidsrechter Jared Gillet voor nodig.

De vier minuten blessuretijd waren al voorbij toen Brisbane bij een tussenstand van 1-1 nog eenmaal ten aanval trok. Besart Berisha kreeg namens Brisbane nog een schietkans, maar hij zag zijn inzet worden geblokt door een aantal verdedigers van Perth Glory. Berisha kon echter nogmaals uithalen, maar hij schoot volledig naast de bal.

Gillet zag er echter een overtreding in en gaf tot ieders verbazing de strafschop aan Brisbane. De hevige protesten van de spelers van Perth Glory, waaronder onze landgenoot Bas van den Brink, konden hier geen verandering meer in brengen en het was Berisha zelf die vanaf elf meter na meer dan 96 minuten de 2-1 wist binnen te schieten. Daardoor pakte Brisbane voor de tweede maal op rij het Australisch landskampioenschap. Hieronder de beelden van de arbitrale dwaling.

Scheidsrechter Jared Gillet zit er compleet naast (Bron: YouTube)