'Pieters ziet Newcastle United nog steeds zitten'

Erik Pieters ziet een transfer naar Newcastle United nog altijd zitten. Dit heeft zijn zaakwaarnemer, Piet van der Pol, vandaag laten weten. De verdediger van PSV stond afgelopen zomer in de belangstelling van de Engelsen, maar tot een vertrek kwam het niet.

Newcastle United heeft in de afgelopen periode niets meer van zich laten horen, maar volgens Van der Pol zegt dit weinig. Volgens hem volgen The Magpies de verdediger van PSV nog altijd. "Erik was afgelopen jaar zeker geïnteresseerd. Newcastle is een geweldige club en ik weet dat Erik de club op de voet volgt omdat zijn vriend Tim Krul er speelt", liet hij aan The Newcastle Journal weten.

Van der Pol voegde hier overigens wel aan toe dat Pieters momenteel niet bezig is met een mogelijke transfer. Dit heeft allemaal te maken met zijn huidige blessure. "Zijn focus ligt nu op fit worden met het oog op het EK 2012. Newcastle heeft het dit seizoen geweldig gedaan en ik weet dat er veel spelers zijn die maar wat graag voor die club willen spelen."

Het is dus afwachten wat de komende transferperiode voor Pieters zal opleveren. "Op het moment zijn er geen gesprekken gaande. De laatste keer dat we met Newcastle spraken was in augustus van het afgelopen jaar", besloot Van der Pol. Het blijft echter de voetbalwereld, dus deze uitspraak kan ook zomaar veranderen.