[GP2] Uitslag Race 1 Bahrein

Autosport • 27-04-2012 @ 20:17 •   dm Peterselieman
print 

De GP2-coureurs rijden voor het tweede weekend achtereen in Bahrein. Vorige week zegevierde Davide Valsecchi tweemaal en ook dit weekend heeft hij de eerste race alweer op zijn naam geschreven. De Italiaan bleef vandaag in de hoofdrace Fabio Leimer en Giedo van der Garde voor. Nigel Melker werd negentiende.

Van der Garde mocht van poleposition vertrekken en behield na de start de leiding. Hij bouwde een voorsprong van 1,8 seconden op Valsecchi op, maar was toen na acht ronden de banden versleten raakten kansloos tegenover de Italiaan. Ook Leimer profiteerde hiervan door een ronde later de tweede plaats over te nemen.

Van der Garde was dan ook een van de eersten die de pits indook voor nieuw rubber. De Nederlander viel terug tot achter Marcus Ericsson, maar dwong de Zweed in een foutje en kon zo uiteindelijk achter Valsecchi en Leimer eenvoudig derde worden. Ericsson was minder fortuinlijk, want in de slotfase van de race waren zijn banden versleten en hij moest in de slotfase van de race nog Luiz Razia, Max Chilton en Rio Haryanto voorbij laten om als zevende over de meet te gaan.


Bron: Autosport


1010 views / 5 reacties
Reacties op dit bericht
5  van 5 reacties op deze pagina. Pagina  1
userIcon
Blegh. GP2 wordt ook al verpest door Pirelli.
Verpest? Formule 1 is in tijden niet zo spannend geweest.
quote:
Op vrijdag 27 april 2012 @ 20:54 schreef Fom het volgende:
Verpest? Formule 1 is in tijden niet zo spannend geweest.
Spannend wel, maar de coureurs rijden verre van de limiet van wat ze kunnen, doordat ze alleen maar bezig zijn met banden sparen.
userIcon
Ben blij dat ik geen Pirelli's onder mijn wagen heb zitten, wat een rotbanden
userIcon
GAR doet dit aardig, die bak staat nooit goed afgesteld. Hij had GP2-technisch beter bij team Barwa (HRT) kunnen blijven rijden
5  van 5 reacties op deze pagina. Pagina  1


Lees ook:

» 17/09 Sainz: "Nog steeds toekomst bij Red Bull"0
» 17/09 DRS vanaf 2015 in GP21
» 15/09 Herlings weet wereldtitel niet te prolongeren4
» 14/09 [MotoGP] Rossi pakt eindelijk weer een zege8
Gebruikersnaam 
Wachtwoord