FC Porto, FC Basel pakken landskampioenschap

FC Porto is vandaag opnieuw kampioen van Portugal geworden. De ploeg van trainer Vítor Pereira zag concurrent Benfica gelijkspelen. Met nog twee duels te gaan, bedraagt de voorsprong van Porto zes punten. Omdat het onderling resultaat in het voordeel van Porto is, mag het zich vanaf vandaag opnieuw kampioen van Portugal noemen.

Gisteren won Porto zelf met 2-0 van Maritimo Funchal. Een dag later speelde Benfica met 2-2 gelijk bij Rio Ave en zodoende was prolongatie van de landstitel een feit voor Porto. Het betekende de zevende landstitel in tien jaar voor De Draken.

Ook in Zwitserland viel vandaag de beslissing. FC Basel pakte voor de derde keer op rij het landskampioenschap. Eigenlijk pakte de ploeg van trainer Heiki Vogel de titel vorige week al, maar vanwege een administratieve zaak bij het CAS werd de titel nog niet erkend.

Concurrent FC Luzern zou daarbij nog twee punten kunnen verdienen, maar zij speelden gisteren met 2-2 gelijk tegen het Grasshoppers van Daniël de Ridder. FC Basel won vandaag met 3-1 van Laussane Sports en zodoende brak het kampioensfeest alsnog los.