Nederland naar finale jeugd-EK

13-05-2012 @ 22:41 •   dm Boris (borisz)
print 

Titelverdediger Nederland heeft de finale van het EK onder 17 bereikt. De ploeg van bondscoach Albert Stuivenberg had het in Ljubljana tegen tien Georgiërs niet makkelijk, maar scoorde in de slotfase toch twee keer. In de finale is Duitsland woensdag de tegenstander.

Oranje kwam tegen de verrassende Georgiërs al snel met een man meer te spelen. De Georgische aanvoerde Nika Tchanturia kreeg in de vijftiende en zestiende minuut geel en mocht inrukken. Oranje probeerde vervolgens de Georgische muur te slechten, maar dat lukte niet.

In de slotfase hing de beslissing in het voordeel van Nederland in de lucht, maar de bal wilde er lang niet in. Nathan Ake, uitkomend voor Chelsea, was met een volley op de lat het dichtst bij totdat PSV-verdediger Jorrit Hendrix op aangeven van Ake in de slotminuut de 1-0 binnenkopte. Enkele minuten in blessuretijd scoorde Thom Haye, uit de jeugd van AZ, de bevrijdende 2-0.

Eerder op de dag had Duitsland al de finale bereikt door met 1-0 van Polen te winnen. Leon Goretzka (VfL Bochum) scoorde in dat duel de enige goal. Vorig jaar stonden Nederland en Duitsland ook tegenover elkaar. Toen was Nederland in Servië met 5-2 te sterk voor de Duitsers. In 2009 was Duitsland in eigen land Nederland nog de baas na verlenging: 2-1.


Bron: Novum


4492 views / 8 reacties
Reacties op dit bericht
8  van 8 reacties op deze pagina. Pagina  1
Wie speelden er van welke clubs? Vilhena speelde in ieder geval weer goed hoorde ik.
userIcon
quote:
Op zondag 13 mei 2012 @ 22:56 schreef ph4ge het volgende:
Wie speelden er van welke clubs? Vilhena speelde in ieder geval weer goed hoorde ik.
Opstelling Oranje O17: Olij, Anderson, Bazoer, Hendrix, Voest, Haye, Ake, Vloet (Huser/'58), Vilhena, Lumu (Acolatse/'70) en Menig.
userIcon
http://www.uefa.com/under(...)h=2010219/index.html

Was geen fijne pot om naar te kijken. Nederland 99% balbezit, maar bijna geen enkele kans gecreëerd. Door het midden werd altijd onderschept, enige dreiging kwam af en toe van de flanken. Duitsland is woensdag absoluut favoriet.
zit dus wel snor met onze toekomst. Laat ze maar het goede voorbeeld geven door van Duitsland te winnen.
userIcon
Alweer tegen Duitsland! 2 x winnen weer achter mekaar kampioen!
userIcon
Ik had nog nooit van Nathan Ake gehoord, maar wat een prachtige voetballer !
Jammer dat dit soort knapen al op deze leeftijd is weggekocht door buitenlandse clubs.
8  van 8 reacties op deze pagina. Pagina  1