Sagan wint vijfde rit, Gesink eindwinnaar in California

Wielrennen • 20-05-2012 @ 20:42 •   dm Frank (franklop)
print 

Robert Gesink heeft de Tour of California op zijn naam geschreven. In de slotetappe, die werd gereden in en rond Los Angeles, kwam zijn eindzege niet meer in gevaar. De laatste rit werd gewonnen door Peter Sagan, die zijn vijfde ritzege boekte deze week.

De Rabobankrenner Gesink veroverde gisteren de leiderstrui. Toen was hij de beste in de koninginnenrit en nam de leiderstrui over van David Zabriskie. In de etappe van vandaag gingen Rory Sutherland, Ben Jacques-Maynes, Thomas Damuseau, Jasper Stuyven, Morgan Schmitt, Scoot Zwizanski en Nathan Haas in de aanval en kregen maximaal driekwart minuut voorsprong.

Haas werd op vijf kilometer voor de finish ingelopen, waarna er een nieuwe massasprint volgde. De sprint werd door Omega Pharma-Quick Step voor Tom Boonen, maar die zag dat Peter Sagan zijn vijfde ritzege wist te boeken.


Bron: FOK!sport


1293 views / 2 reacties
Reacties op dit bericht
2  van 2 reacties op deze pagina. Pagina  1
Mooi voor zijn zelfvertrouwen, maar de ronde van Californië is niets vergeleken met de Giro!
Na zijn zware blessure en persoonlijk leed is dit een hele mooie overwinning voor Gesink , dat het geen Giro , Tour of Vuelta is heb je gelijk in , maar dit is prachtig voor Robert zelf en voor het nederlandse wielrennen
2  van 2 reacties op deze pagina. Pagina  1
Gebruikersnaam 
Wachtwoord