Montpellier kampioen van Frankrijk

Vanavond stond in de Franse Ligue 1 de laatste speelronde op het programma. Koploper Montpellier ging met drie punten voorsprong op nummer tweer Paris Saint-Germain deze speelronde in en had zodoende de beste papieren om het landskampioenschap vanavond binnen te slepen. De kampioenswedstrijd tegen het gedegradeerde AJ Auxerre werd echter kort na rust gestaakt.

Boze supporters van Auxerre gooiden voorwerpen op het veld en de scheidrechter kon niets anders doen dan de spelers richting de kleedkamers te sturen. De arbiter vond de situatie voor de spelers onveilig en besloot bij een stand van 1-1 de wedstrijd stil te leggen. Die gelijke stand zou voor Montpellier genoeg zijn voor de titel.

De fans van Auxerre zijn kwaad vanwege de degradatie van hun ploeg. Meer dan dertig jaar speelde de ploeg op het hoogste niveau, maar volgend seizoen zal Auxerre uitkomen in de Ligue 2. Vorig jaar speelde de ploeg in de groepsfase van de Champions League nog tweemaal tegen Ajax.

Update 23:13 uur:

De wedstrijd tussen Auxerre en Montpellier is inmiddels weer een tijdje in volle gang.

Update 23:42 uur:

Montpellier heeft de wedstrijd met 1-2 gewonnen en is daardoor kampioen van Frankrijk. De ploeg plaatst zich tevens rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League. Ook Paris Saint-Germain, dat op drie punten achterstand tweede werd, zal uitkomen in de groepsfase van het miljoenenbal.