'Statische elektriciteit veroorzaakte pitbrand Williams'

De brand die het Formule 1-team Williams na afloop van de Grand Prix van Spanje trof zou veroorzaakt kunnen zijn door statische elektriciteit, zo meldt Auto Motor und Sport. Zowel het team uit Grove als de FIA hebben een onderzoek uitgevoerd, maar een duidelijke oorzaak is er nog niet uit naar voren gekomen.

De monteur die brandwonden opliep maakt het volgens mede-teameigenaal Toto Wolff goed. Hij was brandstof aan het overpompen van het ene naar het andere vat toen de brand uitbrak. Volgens Auto Motor und Sport kon de statische elektriciteit voorkomen omdat op de plaats waar het gebeurde niet geaard was.

Het vuur verwoeste alle IT-apparatuur die Williams in de pitbox had staan, maar de belangrijke data is bewaard gebleven. Verder werkten van de 150 radio-zenders er nog maar veertig. De auto van Bruno Senna is behouden gebleven, omdat de schermen achterin de pitbox het vuur voor verdere verspreiding behoed hebben. Wel heeft het team uit Grove besloten om van de auto die er stond alleen de monocoque over te laten en de rest te vervangen.