[Groep A] Uitslag Griekenland - Tsjechië

Tsjechië heeft zijn tweede duel op het EK voetbal gewonnen. Griekenland werd in Wroclaw met 2-1 verslagen.

De Tsjechen begonnen sterk aan het duel en al na drie minuten kwamen ze op voorsprong. Petr Jirácek nam de bal goed aan, verdediger Holebas werd verrast en doelman Chalkias was kansloos. Drie minuten later werd het 0-2. Gebre Selassie gaf de bal mooi voor en Pilar werkte de bal met zijn knie in het doel al had hij wel wat hulp van wederom een falende Griekse verdediging.

Pilaf (links) viert de 2-0 (Foto: Pro Shots)

Tsjechië bleef de wedstrijd dicteren en de Grieken kwamen er weinig aan te pas. In de 21e minuut was er even een time-out omdat doelman Chalkias opeens geblesseerd uitviel. Hij werd vervangen door Michalis Sifakis. Rosický had in de 28e minuut een grote kans op de 0-3 maar zijn harde schot van ver werd net gered door doelman Sifakis. In de 40e minuut leek het 1-2 te gaan worden door een kopbal van Salpingidis maar de Franse scheidsrechter Lannoy keurde de treffer af vanwege buitenspel. De Grieken leken er langzaam uit te komen maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft.

Griekenland begon een stuk sterker aan de tweede helft. In de 52e minuut kwamen de Grieken dan ook terug tot 1-2. Gekas kon de bal binnenschieten na een blunder van doelman Cech die botste met een Tsjechische verdediger en de bal in plaats van wegstompte voor de voeten van Gekas legde. In het vervolg waren het de Grieken die de beste kansen op de gelijkmaker hadden. Tsjechië kwam er af en toe wel uit, maar echt gevaarlijk konden ze niet worden.

Torosidis heft de handen ten hemel na zijn gele kaart (Foto: Pro Shots)

Naarmate de tweede helft vorderde werden beide partijen een stuk slordiger waardoor er veel balverlies was. Kansen kwamen er ook niet meer waardoor de eindstand 1-2 in het voordeel van de Tsjechen bleef.

Griekenland

1 - 2

Tsjechië

53' Gekas    3' Jirácek
 6' Pilar

Gele kaart: Torosidis, K.Papadopoulos, Salpingidis, (Griekenland), Rosický, Jirácek, Kolar, (Tsjechië)

Toeschouwers: 40.000
Arbiter: Lannoy (Fra)