[Groep C] Uitslag Spanje - Ierland

Titelverdediger Spanje heeft zijn tweede wedstrijd op het Europees kampioenschap voetbal simpel weten te winnen. In Gdansk was het veel te sterk voor Ierland, het werd 4-0.

Ierland begon aan de wedstrijd in de wetenschap dat het moest winnen, de eerste wedstrijd tegen de Kroaten was immers al verloren gegaan. Al na vier minuten bleek dat dit een kansloze zaak zou worden. Torres bracht de Spanjaarden op voorsprong na een hard schot waarvan de Ierste keeper Given er niet in slaagde het te keren. In de rest van de eerste helft werd weliswaar niet meer gescoord, Spanje was wel oppermachtig. Een schot van Torres ging net naast en een inzetten van Iniesta werden gekeerd door Given.

Na vier minuten in de tweede helft werd het duel definitief beslist. Een schot van Xabi Alonso werd weliswaar tegengehouden door Given, de keeper had de bal niet klemvast en die kwam voor de voeten van Silva. Met een zacht maar geplaatst schot bracht hij Spanje op 2-0. Given maakte zijn fout enigzins goed toen hij een uitstekende redding had op een inzet van Xavi.

Het was Torres die Spanje naar 3-0 schoot. Hij schoot de bal onhoudbaar in de hoek. Invaller Fàbregas bepaalde de eindstand uiteindelijk op 4-0.

Xabi Alonso in duel met de Ier Aiden McGeady (Foto: Pro Shots)