[Groep A] Uitslag Griekenland - Rusland

Griekenland is met een 1-0 zege op Rusland geplaatst voor de kwartfinale van het Europees kampionschap voetbal. Rusland gaat naar huis.

De eerste tien minuten waren voor Griekenland. De Russische doelman Viacheslav Malafeev redde een bal van Kostas Katsouranis en Vassilis Torosidis schoot over. Na dit openingsoffensief is het de beurt aan de Russen. Doelman van Griekenland Michail Sifakis redde in de tiende minuut een schot van Andrey Arshavin. Even later volgen nog kansen van Yury Zhirkov en Alexander Kerzhakov, maar echt gevaarlijk werd het niet.

In de blessuretijd van de eerste helft was het raak voor de Grieken. De Rus Sergei Ignashevich leverde de ingooi in bij Giorgos Karagounis die na een korte sprint de bal onder doelman Malafeev schoof. Het is een matige eerste helft waarin Rusland meer balbezit en kansen had. Echt goed uitgespeelde kansen waren het niet. De grootste Russische kans kwam van Zhirkov die in de veertigste minuut net over schoot. Met de 1-0 voorsprong voor de Grieken halverwege en het resultaat op het andere veld zouden beide landen door zijn.

Advocaat voerde in de rust een wissel door. Kerzhakov werd vervangen door Roman Pavlyuchenko. Hoewel Rusland moest aanvallen waren begin tweede helft de grootste kansen voor Griekenland. Samaras mag twee keer doorlopen, maar weet niet zijn aanvallen niet tot een goede afronding te brengen. Anyukov redde een bal van Gekas.

Rusland kwam niet door de defensie van de Grieken. In de 72ste minuut bracht Advcoaat met Pavel Pogrebnyak een extra aanvaller in. Er ontstonden meer kansen voor de Russen. Zes minuten voor tijd kopte Dzagoev maar net naast, dit was de grootste kans voor Rusland in de tweede helft. Ook in blessuretijd probeerde de ploeg van Dick Advocaat het nog, maar de bal wilde er niet in.

Rusland mistte de creativiteit om door de Griekse defensie heen te breken. Griekenland is zeer effectief met hun paar kansen omgegaan en gaan winnend het veld af. Griekenland is tweede geworden in de groep en speelt in de kwartfinale tegen de winnaar van groep B.